Productiemanager Oxystaalfabriek
Tata Steel
IJmuiden, NL
3 uur geleden

Voel jij je verantwoordelijk voor het productieresultaat van de sectie PG&A van de Oxystaalfabriek?

Wat ga je doen?

Samen met het productieteam ben jij verantwoordelijk voor het productieresultaat van de sectie PG&A van de Oxystaalfabriek.

PG&A staat voor Plak Gieten en Afleveren. Deze sectie is verantwoordelijk voor het gebied waarbij plakken staal geproduceerd, getransporteerd en afgewerkt worden om deze vervolgens af te leveren aan de warmband.

Als Productiemanager lever je inzicht in de productieresultaten van de sectie door middel van rapportages op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis.

Op basis van deze resultaten onderzoek je waar de sectie aan moet worden om continue te verbeteren (Operational Excellence).

Hierbij werk je veel samen met de 5-ploegendienst, de Productie Manager dag en dagelijks, de kwaliteitsafdeling en de onderhoudsafdeling.

Je vindt een goede balans tussen resultaten verbeteren op korte termijn en optimalisatie van installatieprestaties op lange termijn.

Je komt terecht in een team met passie en enthousiasme dat vol energie werkt om de sectie zo goed mogelijk te laten produceren.

De Oxystaalfabriek staat voor de uitdaging om de komende jaren de productie van hoogwaardig staal verder te verhogen en om hoge prestaties te leveren op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Daarnaast wordt er momenteel een derde Continugietmachines gebouwd. Het realiseren van steeds hogere productieniveaus vraagt goed functionerende en geborgde systemen ter ondersteuning van de bedrijfsvoering.

Dit maakt jouw functie extra uitdagend!

Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent in het bezit van een HBO-diploma in een technische richting en bent toe aan een volgende stap in je carrière
 • Je hebt een hoog veiligheids-, milieu- en kwaliteitsbesef
 • Je bent analytisch sterk, werkt doel- en resultaatgericht, en weet structurele verbeteringen te realiseren
 • Je bent bekend met OPEX, Practical Problem Solving en A3 Thinking
 • Je kunt goed samenwerken, bent in staat op verschillende niveaus te beïnvloeden en toont leiderschap
 • Wat bieden wij jou?

  De grootte van het terrein in combinatie met de diversiteit aan techniek is uniek in Nederland, dat betekent dat jouw werkplek een absoluut unieke werkomgeving is. Daarnaast :

 • Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel
 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie
 • Een salaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring is. Het basis bruto maandsalaris voor deze functie valt tussen de €3200,- en €5900,- bruto, dit is exclusief toeslagen
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding
 • Wordt 2 / 3 van je pensioenpremie betaald door Tata Steel
 • Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw fabriek :

  Bij de Oxystaalfabriek werken zo’n 900 mensen, die met het vloeibare ruwijzer van de Hoogovens plakken staal maken met klantspecifieke eigenschappen.

  Deze plakken gaan vervolgens naar externe klanten of voor verdere bewerking naar de Warmbandwalserij. Ook wordt van het vloeibare ruwijzer staal gemaakt voor de Direct Sheet Plant, om daar te worden gegoten, gewalst en tot rollen staal opgerold.

  Jouw team :

  Jij gaat werken in het team van PG&A. Deze afdeling bevat o.a. de continue gietmachines, een van de belangrijkste installaties in IJmuiden waar jaarlijks ongeveer 7 miljoen ton vloeibaar staal verwerkt wordt.

  Een belangrijke schakel in de productieketen.

  Alvast een kijkje nemen op jouw nieuwe werkplek?

  Voor "Dumpert filmt je werkplek" hebben René van Leeuwen en Johnny Quid een dag in de Oxystaalfabriek meegelopen. Het resultaat is een gave film die mooi laat zien hoe interessant het werken binnen deze fabriek is.

  Je kunt de film hier bekijken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier