Vrijwilligers voor dienst Geestelijke verzorging
Ipse de Bruggen
Nootdorp, NL
5 dagen geleden

Wil jij de bewoners van het Buurtschap Craeyenburch en omliggende woonlocaties in de gelegenheid stellen een kerkdienst te bezoeken in de aula van het Buurtschap?

Vier jij deze dienst met hen mee? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die bewoners willen halen en brengen. En naar vrijwilligers die als chauffeur, organist en koster willen fungeren.

Wie zijn wij

Elke zondagmiddag (vanaf 1 juli één keer per twee weken) wordt een kerkdienst gehouden voor onze bewoners. De kerkdiensten zijn iedere week weer een enorme belevenis voor de bewoners die hier naar toe komen.

Ze zijn altijd erg blij met de mensen die hen komen brengen en de aanwezigheid van hen tijdens de dienst. Want de gezamenlijke dienst draagt bij aan het enorme gemeenschapsgevoel, iets wat enorm wordt gewaardeerd! Wij zoeken voor ondersteuning van deze diensten meerdere vrijwilligers.

Onze vrijwilligers zetten zich in per toerbuurt. Eén keer in de 5 of 6 weken hebben wij jouw hulp nodig.

Voor meer informatie over de locatie klik hier.

Jouw baan als Vrijwilligers voor dienst Geestelijke verzorging

Wij zoeken : *Vrijwilligers die bewoners wandelend willen halen en brengen van de woning op het terrein en begeleiden tijdens de dienst.

Eén keer per 6 weken draai je mee in een vaste groep vrijwilligers tussen 14.00-17.00 uur. *Chauffeurs die de bewoners halen en brengen met een personenbusje, omdat de kerkbezoekers afhankelijk zijn van een rolstoel of slecht ter been zijn.

Eén keer per 6 weken draai je mee in een vaste groep vrijwilligers tussen 14.00-17.00 uur. Je bent bereid, op kosten van Ipse de Bruggen, een interne rij test af te leggen in een personenbusje.

 • Kosters die de aula inrichten (stoelen, liturgische tafel en orgel klaarzetten) en hand en spandiensten verrichten ter ondersteuning van de dienst.
 • Eén keer in de ongeveer 6 weken ondersteun je de voorganger. Je bent om 14.00 uur aanwezig om alles klaar te zetten voor de dienst.

  Na de dienst hel je mee opruimen. Rond 17.00 zijn we klaar. *Organisten die het niet erg vinden dat er tijdens hun orgelspel volop wordt mee beleefd middels de nodige bijgeluiden! Je begeleidt de dienst en de samenzang tussen 15.

  00-16.00 uur op het orgel. Geen dienst is het zelfde, maar samen met elkaar aan de slag te gaan en deel te nemen aan onze dienst tezamen met onze bewoners is een warme ervaring!

  Jouw profiel

  Je draagt onze bewoners een warm hart toe en je wilt bijdragen aan een gezamenlijke geloofsuiting tijdens de dienst. Afhankelijk van de activiteiten ben je in staat de cliënten te halen voor de dienst en daarna naar huis te brengen, kun je een orgel bespelen of ben je in het bezit van een rijbewijs.

  Wat wij bieden

  Het betreft een functie van 3 uur per week; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden.

  Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers :

 • Je wordt enthousiast ingewerkt.
 • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
 • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
 • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
 • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier