BBL: Leerling Verzorgende IG
Actief Zorg
Breda
4 dagen geleden

Dit ga je doen

Heb jij altijd al in de zorg willen werken of wil jij je verder ontwikkelen in de zorg? Dan is dit jouw kans om via Actief Zorg de opleiding Verzorgende IG te volgen! Kun jij niet wachten om jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder!

Als Verzorgende IG houd je je bezig met de zorg voor en het welzijn van onze klanten. Je ondersteunt de klant in het dagelijkse leven door het uitvoeren van verzorgende en verplegende taken.

Je stemt de hulp af op de mogelijkheden van de klant en de eventueel aanwezige mantelzorger. Daarnaast stimuleer je de zelfredzaamheid van de klant op lichamelijk en psychosociaal gebied.

In 2 of 3 drie jaar (afhankelijk van jouw vooropleiding) doorloop je de opleiding tot Verzorgende IG op een school naar keuze bij jou in de buurt.

Tijdens je opleiding ga je 1 dag per week naar school en heb je max. 1 dagdeel per week stage. De overige uren werk je zelfstandig in de wijk.

Tijdens de opleiding krijg je begeleiding vanuit Actief Zorg van een werkbegeleider en praktijkopleider. (let op! Er zijn per team een beperkt aantal plekken beschikbaar).

Wie ben jij?

Je kunt goed luisteren, je bent enthousiast, flexibel, zelfstandig en staat stevig in je schoenen. Je kunt goed communiceren met klanten, mantelzorgers, vrijwilligers, collega’s en andere zorgaanbieders.

Je wilt je graag ontwikkelen in de zorg en bent niet bang voor een uitdaging! Je hebt je, voordat je op deze vacature reageert, goed verdiept in de inhoud van het vak en de opleiding (bijv.

bezoeken van een open avond, informatie over het vak en of opleiding inwinnen bij een (Leerling) Verzorgende IG). Hieruit is gebleken dat dit echt een beroep is dat bij jou past!

Je hebt één van de onderstaande vooropleidingen :

 • Diploma VMBO theoretisch, gemengd of kader
 • MAVO-diploma
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO
 • Diploma Helpende, Verzorgingshulp B of Verzorgende C
 • Of vergelijkbaar niveau
 • Selectiedag

  Een onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn de selectiedagen. Tijdens deze dagen worden er ook veel vragen beantwoord.

  Het programma bestaat uit deels informatie over ons en de opleiding en we leren jou graag beter kennen tijdens de selectiedag.

  De selectiedagen vinden plaats op :

 • 2 november in Ambacht
 • 10 november in Tilburg
 • 17 november in Eindhoven
 • De selectiedagen zijn van ca. 8.00 tot 14.00. Je sluit op 1 van de dagen aan in de plaats waar je het dichtst bij woont.

  De arbeidsvoorwaarden

  Dit willen we jou bieden

  Als je voor Actief Zorg gaat werken, willen we een langdurige samenwerking aangaan. Dat betekent dat we niet alleen iets van jou vragen.

  We hebben je ook veel te bieden. Naast een goed salaris zijn er tal van secundaire arbeidsvoorwaarden. Hiernaast zie je welke arbeidsvoorwaarden bij deze functie horen.

  De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao VVT

  Gedurende de opleiding krijg je een contract van minimaal 24 uur per week (inclusief school en boventallig meelopen, exclusief huiswerk)

  Je werkt en leert tegelijk en kunt rekenen op een vast salaris en goede begeleiding.

  Jouw talenten

  Deze functie past bij jou wanneer

  Het gezegde luidt : Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen moet doen waar hij goed in is.

  Alleen wanneer je je talent ten volle kan benutten, doe je werk waar je gelukkig van wordt. In deze functie ben je helemaal op je plek wanneer je deze competenties bezit.

 • Je vanuit je hart werkt en energie haalt uit het ondersteunen van anderen;
 • Je van nature een open, luisterende houding en lef hebt om in een traject te starten waarin je met de juiste begeleiding op een zelfstandige wijze het diploma Verzorgende IG kan behalen;
 • Je de tijd en motivatie hebt om flink te investeren in je eigen ontwikkeling;
 • Je gedisciplineerd, gestructureerd en zelfstandig aan de slag kunt met de lesstof.

  Je bent in het bezit van een scooter of auto

  Je bent flexibel inzetbaar, dat wil zeggen dat je ook in de avonden, weekenden en op feestdagen kunt werken

  Je bent bereid en in staat om minimaal 24 uur per week te werken (inclusief school en boventallig meelopen)

  Je wordt enthousiast van onze GELUK visie

  Je bent digitaal vaardig

  Je bent bereid en in staat om naast je werk en school gemiddeld 10 uur per week aan huiswerk en (beoordelings-)gesprekken te besteden

  Jouw huidige kennis

  Dit vragen we van jou

  Elke baan is uniek. En elke functie vraagt om andere kennis om hem goed uit te kunnen oefenen. Benieuwd of jouw huidige kennis past bij deze functie bij Actief Zorg?

  Hiernaast zie je wat wij van je vragen. Als je over deze kennis bezit, ben je in onze ogen geknipt voor deze baan.

  je zegeningen tellen

  Chantal Clerkx is de vaste verpleegkundige hulp van meneer Henneman. Zij werkt sinds 2009 voor Actief Zorg. Dankzij haar inspanningen kan meneer Henneman zelfstandig thuis blijven...

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier