Operationeel projectleider lokale aanpak ondermijnende criminaliteit
gemeente Utrecht
Utrecht, NL
3 dagen geleden

Midden-Nederland is één van de belangrijkste spelers in de (inter)nationale cocaïnehandel. Er gaan alleen al in onze regio honderden miljoenen euro’s in om.

Drugscriminelen gebruiken excessief geweld of dreigen daarmee om hun drugsimperium in stand te houden. Jongeren worden aangetrokken tot het geld en de status van de drugshandel.

De drugsproblematiek manifesteert zich ook op andere manieren. Op bedrijventerreinen, vakantieparken, in winkelstraten en op andere plekken maken criminelen steeds vaker gebruik van faciliteiten om hun criminele activiteiten mogelijk te maken.

In Midden-Nederland raken onder- en bovenwereld zo steeds meer verweven in het leven van alledag; en dat heeft een ontwrichtende werking op onze maatschappij.

In het Actieplan tegen Ondermijnende Drugscriminaliteit’ lees je hoe Midden-Nederland deze drugsproblematiek de komende jaren wil aanpakken.

Jouw taak

Het aanpakken van georganiseerde ondermijnende criminaliteit vraagt om een lange adem en samenwerken van overheidsorganisaties.

Een sterk partnerschap met ondernemers, burgers en maatschappelijke organisaties is daarbij onmisbaar. We zoeken naar een operationeel projectleider die samen met partners zoekt naar nieuwe wegen om duurzaam te interveniëren.

Als operationeel projectleider werk je in de eenheid Midden-Nederland voor verschillende Districtelijke Teams Ondermijning (DTO).

In het DTO zijn diverse (lokale) partners (, politie, OM en Belastingdienst) verantwoordelijk voor de operationele integrale aanpak van ondermijning.

Het RIEC heeft in het DTO een faciliterende en aanjagende rol. De districten hebben specifieke thema’s geprioriteerd waarop de RIEC-partners gezamenlijk een aanpak ontwikkelen en uitvoeren.

Sommige thema’s zijn district overstijgend waardoor het mogelijk is dat je als projectleider in verschillende districten actief bent.

Momenteel zijn we in de districten Flevoland en Oost-Utrecht op zoek naar versterking. Projectleiders kunnen in meerdere districten ingezet worden.

 • Als operationeel projectleider : ben je initiatiefrijk, flexibel en heb je een praktische, hands on instelling. Jij;
 • zorgt dat het werkt’;
 • denkt in mogelijkheden;
 • weet met jouw creativiteit en enthousiasme anderen te betrekken en te overtuigen.
 • Je kunt partners snel naar gedragen resultaten leiden. Dit lukt jou zonder formele 'macht' : het RIEC is immers een platform van en voor overheidspartners.

  Je bent een zelfstandig persoon die zich staande houdt in een uitdagend krachtenveld. Als operationeel projectleider voer je de regie op het project, nadat je de opdracht en kaders hebt gekregen van de partners.

  Je hebt ervaring met projectmanagement in een omgeving met partners uit verschillende organisaties. Organiseren, samenwerken en omgevingsbewustzijn zijn woorden die je op het lijf zijn geschreven.

  Je hebt goede communicatieve vaardigheden en minimaal hbo werk- en denkniveau.

  Een plek om verschil te maken

  Je komt te werken in een organisatie waar passie voor de gezamenlijke aanpak van criminaliteit volop aanwezig is en waar we samen werken aan een fijne werksfeer waar je de ruimte hebt om te leren en ontwikkelen.

  We bieden je in beginsel een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor twee jaar. De indicatie voor de zwaarte van de functie is schaal 10.

  Een veiligheidsscreening maakt onderdeel uit van de plaatsingsprocedure. Bij gelijke geschiktheid gaan kandidaten die gedetacheerd kunnen worden vanuit een van de convenantpartners (, politie, belastingdienst, OM) voor.

  Ben je geïnteresseerd, reageer dan uiterlijk 28 november 2021. Stuur je motivatiebrief en cv naar info functie operationeel projectleider DTO’.

  Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Carlijn Plancken, via info

  Wie zijn wij

  Midden-Nederland is ambitieus in haar wens om de drugshandel en andere ondermijnende criminaliteit in haar gebied effectief te verstoren.

  In de Veiligheidscoalitie Midden-Nederland werken 39 gemeenten, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en andere partners samen.

  Dit unieke samenwerkingsverband bundelt de krachten om de georganiseerde ondermijnende drugscriminaliteit een halt toe te roepen.

  Kijk voor meer informatie op

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier