Trainer NGT
's Heeren Loo
Groningen, NL
16 uur geleden

Waar ga je werken?

Je gaat werken in het wooncentrum voor Doven en Slechthorenden in Groningen. Ons wooncentrum is gelegen aan de Grote Beerstraat, met daarbij het Talentencentrum voor Doven en Slechthorenden aan de Draakstraat in Groningen.

Onze cliënten wonen in het wooncentrum en daarnaast zijn er een aantal cliënten die buiten het wooncentrum wonen maar ook 24-uurs zorg van ons ontvangen.

 • We bieden verschillende zorgvormen aan. Bij elke zorgvorm verschilt de behoefte van nabijheid van begeleiding en zorg. De problematiek verschilt ook per cliënt;
 • naast doof- / slechthorendheid kan er bijvoorbeeld sprake zijn van psychiatrie, een verstandelijke beperking, lichamelijke problematiek, ontwikkelingsstoornis en / of een visuele beperking.

  Dit ga je doen

  In de functie medewerker communicatie doven verzorg je het NGT-aanbod en de NGT-activiteiten voor collega's en cliënten.

  De aandacht is vooral gericht op je collega's en het vergroten van hun gebaarvaardigheid. Je biedt op verschillende niveaus (beginners, gevorderden, zeer gevorderden) trainingen aan voor collega's om zich nog duidelijker uit te drukken in NGT zodat de communicatie met de dove en slechthorende cliënten vloeiend verloopt.

  Je kunt onderscheid maken tussen de van oudsher landelijke verschillen in het gebruik van gebaren en aansluiten bij de communicatie behoeften van cliënten.

  Je bent in staat het niveau van collega's en cliënten in te schatten en weet wat er nodig is om het gebarentaalniveau te verhogen.

  Hier ontwikkel je trainingen voor die je in een cyclus geeft.

  Je werkt nauw samen met de medewerker ondersteunende communicatie. Samen zorgen jullie dat de communicatie afgestemd wordt op het niveau van de cliënt.

  De medewerker ondersteunende communicatie richt zich op het niveau van communiceren van cliënten en alles wat daarvoor nodig is dit zo duidelijk mogelijk te doen (filmpjes / apps / picto's).

  Jij richt je op het gebarentaalniveau van je collega's en soms ook cliënten.

  Je overlegt regelmatig met de medewerker communicatie doven en medewerker ondersteunende communicatie van de locatie voor doven en slechthorenden Deventer.

  Dit bieden wij

 • een contract voor onbepaalde tijd, 8 - 12 uur per week
 • een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.501,- en maximaal € 3.738,- (FWG 50) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • mogelijkheden voor collectieve verzekeringen
 • vakantiegeld 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Dit ben jij

 • je hebt de opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal afgerond
 • jij hebt ervaring en / of kennis van doofheid, slechthorendheid en de dovencultuur
 • je geeft op inspirerende en motiverende wijze onderricht
 • je weet aan te sluiten met je trainingsaanbod op het taalniveau van cursisten
 • je hebt affiniteit met de doelgroep doven en slechthorenden cliënten
 • Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier