Adviseur Actieve en Veilige Mobiliteit
Arcadis
Amersfoort, Netherlands
3 dagen geleden

Wat ga je doen?

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaatverandering, verduurzaming, verdere verstedelijking en vergaande digitalisering zorgen voor nieuwe uitdagingen.

Arcadis helpt overheden en bedrijven met het realiseren van toekomstbestendige, duurzame, actieve en veilige mobiliteit en bereikbaarheid.

Dit vertaalt zich onder andere in projecten voor een actievere, duurzamere en veiligere vervoersketen in Nederland. Een aantal projecten die wij recent hebben uitgevoerd en nog steeds aan werken zijn :

 • Het opstellen van het regionaal Fietsnetwerkplan voor de Provincies Zuid-Holland en Utrecht als onderdeel van het Nationaal Toekomstbeeld Fiets.
 • Uitdenken en uitwerken van loopstromen voor diverse nieuwe en verbouwde treinstations.
 • Samen met diverse omgevingspartijen snelfietsroutes uitwerken in de provincie Overijssel. Dit vanaf de verkenningsfase t / m de uitwerking van de ontwerpen.
 • Het uitdenken van een langzaam verkeernetwerk voor delen van Wuhan (China) en Los Angeles.
 • Onderzoek naar de verkeersonveiligheid op de N9, samen met alle landelijke en regionale stakeholders.
 • Opstellen, inzetten en beheren van een proactief verkeersveiligheidsmodel voor de provincie Utrecht.
 • Variantenstudie naar of en hoe Mobiliteitshubs kunnen bijdragen aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van het nieuwe Strandeiland van IJburg in Amsterdam.
 • Je komt te werken in de werkstroom Strategie en Beleid met breed georiënteerde mobiliteitsadviseurs waar de afdeling met de thema’s veilige, actieve en duurzame mobiliteit je thuisbasis wordt.

  Daarnaast werken we nauw samen met onze directe collega’s van Over Morgen en onze internationale Arcadis collega’s waarmee we onze kennis van actieve, veilige en duurzame mobiliteitskennis delen.

  In ons gezellige en jong team bieden we je veel vrijheid en verantwoordelijkheid in het uitvoeren van je werk. Je standplaats is Amersfoort, Arnhem of Rotterdam maar een groot deel van het werk vindt natuurlijk plaats bij de klant of kan je vanuit huis, onderweg of een van de andere kantoren doen.

  Wat vragen wij?

  We zoeken een ervaren adviseur, iemand die van aanpakken weet en houdt van het bedenken van (creatieve) oplossingen en processen en daar ook de klant in meeneemt. Jouw profiel :

 • Hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 8 jaar werkervaring in advisering in de verkeers- en vervoersmarkt. Waarbij we vragen om : Aantoonbare ervaring op het gebied van actieve mobiliteit (fiets en voetganger)Ervaring op het gebied van verkeersveiligheid en / of duurzame mobiliteit is een pre.
 • Goed op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen op het gebied van actieve mobiliteit (aantoonbaar) en verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit als pre;
 • Affiniteit met projectmatig werken;
 • Een netwerker die graag met klanten en collega’s samenwerkt;
 • Je hebt een netwerk van klanten die je actief benaderd voor samenwerking of je hebt affiniteit om dit te gaan doen;
 • Intrinsiek gemotiveerd om te werken aan actiever, veiliger of duurzaam verkeer.
 • Oog voor omgevingssensitiviteit;
 • Ondernemend, doelgericht en bezit overtuigingskracht;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Enthousiast en zelfstandig.
 • Wat bieden wij?

  Onze visie is al snel onze passie geworden : . Deze passie, onze mensen en de samenwerking met de klant geven ons de kans om de toekomst van de wereld vorm te geven.

  Dag in dag uit. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus team.

  De mogelijkheid om samen te werken met verschillende (technische) disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis.

  Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Samen met onze klanten werken we aan uitzonderlijke en duurzame projecten op basis van onze brede marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten.

  Ook ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

  Onze mensen krijgen volop ruimte voor vernieuwende ideeën en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier