Korporaal Mechanische Grondsystemen (MBO2)
Ministerie van Defensie
Vredepeel, NL
6 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

Dit ga je doen

Zorg jij als technicus dat alles blijft draaien of gerepareerd wordt? En wil jij het liefst werken in een hecht team en een hightech omgeving?

Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Als korporaal mechanische grondsystemen ben jij de technische allrounder die aan de basis staat van al onze operaties. Een soort koeltechnicus, onderhoudsmonteur, werktuigbouwkundige en elektromonteur in één.

Jij zorgt ervoor dat de motoren, machines, pompen en elektrische en hydraulische apparaten binnen jouw luchtmachtonderdeel werken en blijven werken.

Jouw werk loopt uiteen van het keuren van een hogedrukreiniger tot onderhoud van grote en complexe stukken techniek zoals een hydraulische teststand of een cargo loader.

Hier ga je werken

Je werkt op een vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht. Ook ga je mee met vredesmissies en oefeningen in het buitenland.

Maar eerst volg je aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht de militaire opleiding en de vakopleiding.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Werkzaamheden bespreken Nakijken hogedrukreiniger Controle koelinstallaties Vergadering met team Onderhoud aan gereedschap Administratie Controle onderhoudsmiddelen Repareren verwarmingsinstallatie Online training Sport Middag Onderhoud cargo loader Testen cargo loader Onderhoud koelinstallatie Sport Hydraulische teststand controleren Eventuele aanpassingen doen aan hydraulische systemen Onderhoud Motor vervangen Planning maken voor volgende week Schoonmaken werkplaats Avond Etentje met collega's

MBO 2

Je bent in bezit van een mbo 2 diploma in de richting van installeren (monteur elektrotechnische installaties), machinebouw mechatronica (monteur mechatronica), bedrijfsautotechniek of service apparatuur en installaties (onderhoudsmonteur).

Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

Je bent bij voorkeur in het bezit van rijbewijs B.

Je bent tussen de 17 jaar en 28 jaar en 11 maanden

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

Voordat je aan de slag gaat in jouw eigen vakgebied volg je eerst de militaire basisopleiding (AMO), waar je alle militaire basisvaardigheden krijgt aangeleerd.

Deze opleiding vindt plaats op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) op Vliegbasis Woensdrecht.

Functie Opleiding (FO)

Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw groeipad

Als Korporaal Mechanische Grondsystemen ben jij de technische allrounder die aan de basis staat van al onze operaties.

Als Onderofficier (Sergeant) Mechanische Grondsystemen geef je leiding aan een team, stuur je aan en ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle werkzaamheden op de vloer.

Dit doe je in goed overleg met de officier.

De sollicitatie

Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier