Afstudeerstage: Protocollen testen
ChipSoft
Hoogeveen, NL
6 dagen geleden

Pagina-inhoud

Afstudeerstage : Protocollen testen

Niveau : HBO

Dienstverband : 40 uur per week

Zoek jij een uitdagende stageopdracht in de zorg-ICT? Welkom bij ChipSoft! Voor onze vestiging in Hoogeveen zoeken wij Informatica-studenten die het valideren en testen van protocollen naar een hoger niveau tillen.

Herinner mij Solliciteer nu Terug

Inleiding

In HiX worden voorschriften van medicatie omgezet naar opdrachten voor de apotheek.De apotheek gaat voor elke opdracht bekijken wat er geleverd moet worden.

Een deel van deze voorschriften is dusdanig specifiek dat er medicatie moet worden gemaakt. Deze medicatieopdrachten worden via vaste protocollen omgezet naar bereidingsopdrachten.

Gezien het hierbij in veel gevallen om risicovolle medicatie gaat, moet een protocol goed getest worden alvorens deze wordt vrijgegeven.

Apothekers doen dit dan ook vrij nauwkeurig en bewaren het resultaat hiervan.

Het probleem

Naast het protocol zijn ook de medicatieopdrachten en andere onderliggende gegevens van invloed op het protocol. Zo moet bij elke update van het systeem eerst weer getest worden voordat er weer bereid kan worden.

Daarnaast kun je ook denken aan handmatig aanpassingen, import van landelijke gegevens, verschillende voorschriften, etc.

Het kost veel tijd om na elke aanpassing alle protocollen door te testen. Daarnaast is het vrij nauwkeurig werk waarbij je alles goed moet controleren.

Ook is niet elk voorschrift hetzelfde. Het is dan ook vrij lastig alle situaties voor elk protocol volledig door te testen.

De opdracht

Binnen het systeem is mogelijk om een test uit te voeren voor een protocol. Het resultaat hiervan is een nieuwe bereidingsopdracht.

Momenteel drukken de apothekers deze af op papier en controleren de opdracht. Als alles akkoord is, valideren ze het protocol en bewaren ze het resultaat van de test.

Hoe mooi zou het zijn om de invoer en het resultaat gestructureerd te bewaren en na een aanpassing automatisch de protocollen weer te kunnen valideren?

Je gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn m.b.t. het automatisch testen en welke gegevens er opgeslagen moeten worden.

Daarnaast moet je goed nadenken over welke omgevingen de klant heeft en waar er getest gaat worden.

Gebruikte technieken :

 • Visual Studio
 • Wij zoeken

  Studenten Informatica (HBO)

  Wij bieden

 • Een riante vergoeding met uitzicht op een vaste baan
 • Een uitgebreide kennismaking met de meest uiteenlopende methodes en ontwikkeltools binnen de zorg-ICT en onze programmeer- en dataomgeving
 • Wil jij deze uitdaging aangaan?

  Stuur je motivatie en / of ideeën dan naar werken chipsoft.nl.Heb je zelf een leuker of beter afstudeeridee? Neem gerust contact op!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier