Technisch Consultant
Korndewal
Nijkerk, NL
5 dagen geleden

Functieomschrijving Technisch Consultant

Als Technisch Consultant ga je aan de slag bij een no-nonsense kennisorganisatie in Nijkerk die momenteel uit 6 vaste collega’s bestaat.

De organisatie heeft een groeiambitie en levert diensten op het gebied van IT-infrastructuren en in het bijzonder ten aanzien van servers, storage en netwerken.

Dankzij kennis van alle moderne technieken en ontwikkelingen opereren ze al jaren succesvol in complexe, multi-vendor IT-omgevingen.

De kracht zit hierbij in de inhoudelijke expertise, van advies over optimalisatie tot het oplossen van bottlenecks bij gebruikers.

Je vervult als Technisch Consultant een zelfstandige en verantwoordelijk functie waarin je voornamelijk op projecten wordt ingezet.

Variërend van eenvoudige werkplekmigraties die hoogstens enkele weken in beslag nemen tot projecten waarbij de ICT-Systemen volledig vernieuwd worden en je het eerder over enkele maanden hebt.

De projecten worden grotendeels afgestemd op jouw werkervaring waarbij je in elk project met nieuwe uitdagingen te maken krijgt.

Je krijgt als Technisch Consultant veel ruimte om op persoonlijk en technisch vlak door te groeien. Je zal afhankelijk van de projecten in Nijkerk of op locatie bij de klanten werken.

Je vind het geen probleem om regelmatig in de auto te zitten en geniet daardoor des te meer van de thuiswerkdagen die ook geen taboe zijn.

Je bent leergierig en houdt van een breed pakket aan taken en verantwoordelijkheden die vanzelfsprekend per project verschillen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je wordt actief betrokken bij pre-sales trajecten, deelt ICT-kennis met klanten op een inzichtelijke manier en keurt offertes op technische haalbaarheid;
 • Je inventariseert de klantwensen en speelt vanuit jouw expertise een belangrijke rol in de ontwerp- en realisatiefase;
 • Je voert quicks scans, site surveys, audits en voert assessments uit van onder andere ICT-Infrastructuur, storage, virtualisatie en server based computing;
 • Je stelt IT architectuur- en migratieplannen op en voert deze uit (netwerk, storage, virtualisatie, disaster recovery, werkplekken, monitoring, backup);
 • Je volgt de technische ontwikkelingen en vertaalt deze direct naar nieuwe praktische toepassingen voor onze dienstverlening;
 • Je geeft presentaties, workshops en trainingen voor klanten en directe collega’s (of evt. in samenwerking met collega’s);
 • Je levert ondersteuning bij het opstellen en verbeteren van het informatiebeleid (ISO27001) waarbij er ruimte is om de rol van security officer te vervullen;
 • Je levert technische ondersteuning aan de beheer collega’s bij complexe incidenten in de ICT-omgevingen die op basis van Managed Services beheerd worden.
 • Wij vragen

  Een gemotiveerde en communicatief vaardige techneut die bewust voor een kleine consultancy organisatie kiest vanwege de platte organisatiestructuur en no-nonsense mentaliteit.

  Je bent graag verantwoordelijk voor jouw eigen werkzaamheden waarbij je veel vrijheid krijgt om deze naar eigen inzicht uit te voeren.

  Je wil samen met jouw collega’s verder bouwen aan de organisatie en vindt het leuk om kennis te delen. Je bent ervaren in Microsoft omgevingen, bekend met ADC’s, Virtualisatie en Storage oplossingen.

  Bij voorkeur Citrix Netscaler, VMware en vergelijkbare producten die je veel in grotere MKB ICT-omgevingen tegenkomt.

  Arbeidsvoorwaarden Technisch Consultant

  Een vaste baan bij een informele kennisorganisatie met de mogelijkheid om aan uitdagende projecten te werken. Je krijgt de kans om jezelf op technisch en persoonlijk vlak te ontwikkelen waarbij er alle mogelijkheid geboden wordt tot het volgen van opleidingen.

 • Een basissalaris tussen de €3000,- €4750 bruto per maand;
 • Mobiele werkplek bestaande uit een auto, telefoon en laptop van de zaak;
 • Secundair een pensioenregeling ondergebracht bij Brand New Day;
 • Onbeperkt studiebudget dat over 2 jaar wordt afgeschreven;
 • Standaard 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
 • Bonusregeling die jaarlijks in November wordt uitgekeerd;
 • Mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • Onze klant

  Een informele, platte organisatie die momenteel uit 6 ervaring collega’s bestaat. Wij hebben de directeur als sympathieke man ervaren die medewerkers graag de ruimte geeft om vanuit eigen inzicht en expertise hun werkzaamheden uit te voeren.

  Vanwege de toename in het werk is het plan om in 2020 richting 10 collega’s te groeien maar dit mag niet ten koste gaan van de kwaliteit.

  We zoeken dus op meerdere niveaus nieuwe collega’s voor de klant. Wil je meer weten informeer dan gerust naar de mogelijkheden 033-4779337

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier