Transferverpleegkundige
Catharina Ziekenhuis
Eindhoven, Netherlands
12 dagen geleden

Functie-inhoud

Je coördineert, organiseert, bemiddelt en realiseert een adequaat vervolgtraject voor de patiënt na ziekenhuisopname of poliklinisch bezoek.

Je bent aanspreekpunt voor patiënten, naaste familie, verpleging en specialisten. Externe contacten heb je met verpleeg-

en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties en huisartsen. Als professional op het gebied van de wet- en regelgeving rondom WLZ, ZVW en WMO regel je de indicatiestellingen voor de patiënt en draag je bij aan een optimale overgang naar huis met thuiszorg of naar een andere zorginstelling.

Als transferverpleegkundige zijn jouw belangrijkste taken :

 • Je coördineert ontslag van en nazorg voor patiënten van het CZE, stelt indicatieadviezen op en werkt samen met in- en externe zorgverleners en ketenpartners.
 • Je adviseert en informeert de patiënt over de mogelijkheden van nazorg na opname in het ziekenhuis.
 • Je stelt in samenspraak met de patiënt, diens naasten en de behandelaars een zorgplan en indicatie op en je regelt de nazorg of overbruggingszorg met de betreffende organisatie.
 • Je onderhoudt actief de contacten met zorgorganisaties / ketenpartners in de regio.
 • Je bent in staat om te acteren op snel veranderende wetgeving.
 • Je geeft bijscholing en voorlichtingsbijeenkomsten aan verpleegkundigen en artsen.
 • Je hebt ervaring in het werken met diverse computer applicaties zoals MS Office en bij voorkeur Chipsoft EZIS / HIX. Hiermee ben je in staat snel en adequaat een nazorgtraject in gang te zetten.
 • Functie-eisen

 • Je bent gediplomeerd HBO Verpleegkundige
 • Je bent in bezit van een diploma Transferverpleegkundige (STOC of HAN) of bent bereid de opleiding voor Transferverpleegkundige te gaan volgen.
 • Je hebt actuele kennis van de wet- en regelgeving rondom WLZ, ZVW en WMO of bent bereid je deze zo snel mogelijk eigen te maken.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als (transfer) verpleegkundige in zowel extra- als intramurale zorg.
 • Je bent organisatorisch sterk; denk hierbij aan onder andere plannen, regelen en organiseren van zorg.
 • Je voert zelfstandig regie in een krachtenveld van verschillende belanghebbenden en onderhoudt daarbij de relaties met betrokkenen.
 • Je hebt uitstekende gespreks- en onderhandelingsvaardigheden en hebt een natuurlijke interne- en externe klantgerichte houding.
 • Je werkt goed onder druk, denkt hierbij in oplossingen en bent bij uitstek een teamplayer in een klein team.
 • Bedrijfs / Afdelingsinformatie

  De afdeling Zorglogistiek

  Het transferpunt is een dynamische werkomgeving en is een onderdeel van de afdeling Zorglogistiek. We zijn een zeer enthousiast team wat zich aan het ontwikkelen is naar een expertisecentrum nazorg.

  Vanuit de Transferafdeling worden jaarlijks ruim 6000 consulten verwerkt en transfers van patiënten geregeld. Het team waarbinnen je werkt, bestaat naast de secretariële ondersteuning uit een team van 10 transferverpleegkundigen.

  Het Catharina Ziekenhuis

  Werken bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven betekent werken in een open, gastvrije en bovenal deskundige omgeving. In een topklinisch opleidingsziekenhuis met veel ambitie.

  Waar de patiënt, maar ook de medewerker voorop staat. Werken bij Catharina betekent dagelijks het enthousiasme en de gedrevenheid ervaren van ruim 3.

  500 collega’s. Wij zijn er trots op dat het Catharina Ziekenhuis reeds 10 jaar tot het selecte gezelschap van Top Employers behoort.

  Ons aanbod

  De functie is volgens Cao Ziekenhuizen ingeschaald in FWG55 (max € 3917,00 bruto per maand), op basis van een 36-urige werkweek.

  Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.

  Als medewerker van het Catharina Ziekenhuis kun je gebruik maken van één of meer regelingen uit ons Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.

  Bijvoorbeeld een vergoeding voor een fiets, laptop of sportschoolabonnement of extra reiskostenvergoeding. Deze regelingen leveren jou een fiscaal voordeel op! Binnen het meerkeuzesysteem kun je bijvoorbeeld ook extra verlofdagen kopen.

  Hiernaast bieden we jou ruimte voor vakverbreding en persoonlijke ontwikkeling.

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag en mogelijk een assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier