Psychiater (schaal 14 wordt met toelage aangevuld tot AMS CAO-GGZ)
Ministerie van Veiligheid en Justitie
Zwolle, Netherlands
6 dagen geleden
source : Experteer

Het penitentiair psychiatrisch centrum in Zwolle neemt justitiabelen op die lijden aan één of meer ernstige psychiatrische aandoeningen.

Wil jij een rol spelen in de behandeling van deze uitdagende, complexe doelgroep en daarmee een bijdrage leveren aan het terugdringen van recidive?

Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet.Jij werkt met justitiabelen die meer zorg en beveiliging nodig hebben dan een gewone gevangenis of een huis van bewaring kan bieden.

Vaak zijn het patiënten met uitdagende multiproblematiek, zoals een combinatie van een psychotische stoornis met een verslaving, verstandelijke beperking, traumagerelateerde problematiek en persoonlijkheidsproblematiek.

Ook neuropsychiatrische stoornissen en stemmingsstoornissen komen regelmatig voor.Het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC) biedt een divers behandelaanbod.

Denk aan farmacotherapie (soms in onvrijwillig kader binnen de Penitentiaire beginselenwet), psychotherapie, trainingen en vaktherapie.

Ook aan door- en nazorg besteden we veel aandacht. In het PPC werk je in een multidisciplinair team in een hoogbeveiligde setting.

Als psychiater ben je onder andere verantwoordelijk voor diagnostiek en farmacotherapie. Maar je maakt ook deel uit van het leefmilieu.

Met lef, humor en teamspirit zet jij je in voor jouw patiënten. Daarbij merk je al snel dat het werken als psychiater binnen het justitiële kader wezenlijk anders is dan de ggz, al kun je wel rekenen op dezelfde goede arbeidsvoorwaarden.

Je doet een schat aan forensische ervaring op. Bovendien krijg je de mogelijkheid om een opleiding tot Pro Justitia-rapporteur te volgen.

 • Je hebt wo-niveau en staat als arts ingeschreven in het specialistenregister, met psychiatrie als specialisme.
 • Je hebt affiniteit met werken in een forensische setting.
 • Je hebt interesse in forensische psychiatrie en state-of-the-artbehandelmethodes, meervoudige complexe problematiek, psychofarmaca en risicotaxatie.
 • Je kunt goed omgaan met de doelgroep.
 • Je beschikt over deskundigheid, vaardigheden en een beroepshouding die voldoen aan de standaarden van de beroepsgroep.
 • Je bent integer en flexibel, en beschikt over inlevingsvermogen.
 • Je bent sterk in analyseren en oordeelsvorming, en kunt goed samenwerken.
 • Je hebt overtuigingskracht en werkt actief aan je eigen ontwikkeling.Salaris niveau schaal 14 Maand salaris Min €4.797 Max.
 • €7.046 (bruto) Dienst verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijdContract duurntbMinimaal aantal uren per week36Maximaal aantal uren per week36Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB).

  Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief.
 • Het minimum aantal uren per week is bespreekbaar.
 • Als psychiater verricht je avond-, nacht-, en weekenddiensten voor het penitentiair psychiatrisch centrum waar je werkzaam bent.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier