Kwaliteit specialist staalproductie IJmuiden
Tata Steel
Alkmaar, Nederland
3 dagen geleden

In deze functie ben je het kwaliteitsgeweten binnen de afdeling Mechanical Testing (TST) en de expert op het gebied van Mechanische Testen.

Wat ga je doen?

Als procestechnoloog TST ben je een centraal punt binnen de afdeling die van alle markten thuis moet zijn en een vraagbaak is voor de gehele afdeling TST.

Je houdt je bezig met de dagelijkse zaken zoals Ochtendwijding, Oplossing van storingen (deels zelf en aansturing van Technisch Specialisten), Maken van diverse planningen (Excel), Regelen van firma’s (in- en extern), Planning van diverse zaken (kalibraties, onderhoud), Instrueren en opleiden van medewerkers, Documenten beheer (DMS).

Je neemt initiatief voor proces- en installatieverbeteringen en speelt een belangrijke rol bij het in bedrijf stellen van nieuwe apparatuur.

Uiteraard in samenwerking met inkoop, collega’s en kennisdragers.

Ook op veiligheid en Arbo gebied ligt een deel van je takenpakket. Te denken valt aan het maken van werkvergunningen, zorgen dat de (doorlopende) RIE actueel blijft, veiligheidsronden initiëren en begeleiden, Rode Streep formulieren bespreken en nodige acties hieruit opvolgen.

Tevens begeleid je de afdeling bij het voldoen aan de kwaliteitsnorm voor laboratoria (ISO 17025). Deze ambitie is gevoed door eindklanten zoals Tesla en Volvo die een dergelijke accreditatie van ons eisen.

Verder besteed je aandacht aan het effectiever inrichten van de administratieve handelingen en processen binnen de afdeling.

Je brengt kansen voor verbetering in kaart en implementeert deze.

Herken jij jezelf hierin?

Binnen het team van Mechanical Testing krijg jij de verantwoordelijkheid de kwaliteit van testen op hoger niveau te brengen.

Daarom vragen we wel wat van je :

Je hebt een afgeronde HBO in een technische richting en aantal jaar relevante werkervaring

Je kan omgaan met hectiek en voelt je dan als een vis in het water

Je hebt grote affiniteit met kwaliteitszorgsystemen bij voorkeur ISO 17025

Je hebt affiniteit met besturingssoftware, database systemen, DMS.

Op Excel gebied ben je een kei

De Engelse taal beheers je in voldoende mate

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband en volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal € 6100,- bruto per maand is.
 • Natuurlijk groeit je salaris bij goed functioneren ieder jaar.
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
 • Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel
 • Minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Jij hebt nauwe samenwerking met de project- / IT-manager, de afdelingsmanager en de drie mensen die de administratie bemensen.

  Verder schakel je met de twee teamleiders, die op hun beurt in totaal 24 medewerkers in de ploegendienst aansturen. De gedeelde verantwoordelijkheid om product vrijgave juist en op tijd te doen is hetgeen dat door iedereen in het team als topprioriteit behandeld wordt.

  Jouw fabriek :

  Mechanical Testing is een afdeling binnen Technical. Zij voert beproevingen uit om de mechanische eigenschappen van onze producten te testen.

  Op jaarbasis zijn dit circa 300.000 beproevingen, zowel voor product vrijgave, certificatie als voor productontwikkeling en -verbetering.

  De afdeling is een belangrijke schakel in het logistieke proces van vrijgave en verzending van de staalproducten.

  Solliciteren of meer weten?

  Word jij enthousiast van een functie met veel diversiteit en vrijheid? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Lars Elgersma via 06-29667924 of stuur een Whatapp-bericht.

  De vacature sluit 2 oktober 2022

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier