Groupleader mechanical engineering - medical systems
DEMCON
Best, NL
3 dagen geleden
 • Mechanica
 • Multidisciplinair
 • Coach
 • People Manager
 • Herken jij jezelf in de eigenschappen energiek, motiverend, coachend en inspirerend? Word je enthousiast van leiding geven aan een groep ingenieurs met passie voor techniek?

  En heb je ervaring met het ontwikkelen van technische innovaties? Dan ben jij de Groupleader Mechanical Engineering die we zoeken! Als Groupleader Mechanical Engineering ben je het aanspreekpunt voor de Business Unit Medisch in Best.

  DEMCON Best

  DEMCON ontwikkelt hightech systemen en medische systemen voor derden. Binnen de business unit medical systems werken we aan zeer diverse projecten zoals de , en .

  Een derde recent opgezette Business Unit is Data Science. Door het inzetten van machine learning in de mechatronische systemen breiden we ons portfolio uit.

  Binnen de vestiging in Best zijn ook product-BVs’ actief, zoals Macawi Respiratory Systems, die eigen producten in de markt zetten.

  De afdeling mechanical engineering

  De verschillende competenties die daarvoor nodig zijn, hebben we georganiseerd in multidisciplinaire projectgroepen waar we samen ervoor zorgen dat ideeën tastbaar worden en op zo’n manier ontworpen dat alle onderdelen een geheel vormen en precies datgene doen waarvoor ze bedoeld zijn.

  De engineers ontwerpen niet alleen, maar werken het ook tot in detail uit, inclusief de testopstellingen in het eigen engineering-lab en tenslotte de eerste assemblage van het ontwerp.

  Als engineer zie je het ontworpen systeem daadwerkelijk tot leven komen!

  In Best bestaat de ME afdeling uit een 35-tal gedreven engineers die zich vanuit een technische achtergrond ontwikkeld hebben tot mechanical engineer met een breed inhoudelijk vakgebied.

  Wegens sterke groei van de vestiging hebben we besloten de afdeling te splitsen in 2 gelijkwaardige groepen. De engineers zijn inzetbaar in alle Demcon projecten, maar de groepsleiders zijn aanspreekpunt voor een van de twee genoemde business units.

  Zo ziet jouw dag als groupleader eruit :

  Als groupleader ben je het gezicht van de afdeling en heb je een sleutelfunctie in het bedrijf. Je hebt een ondernemende instelling waarmee je de afdeling naar een hoger plan weet te brengen en levert zo een significante bijdrage aan de verdere groei van DEMCON Best.

  Je hoofdtaak is het (verder) ontwikkelen van menselijk kapitaal binnen de afdeling : de medewerkers ontwikkelen middels passende projecten en ze daarin coachen en trainen.

  Je borgt hierbij tevens de competenties in je team.

  Daarnaast zorg je voor de juiste faciliteiten en het opzetten en verbeteren van werkmethodieken. De afdelingsontwikkeling is strategisch, passend bij de behoeftes in de (toekomstige) markt.

  Hiertoe onderhoud je een netwerk in de regio, met bijvoorbeeld de TU / e en Fontys en relevante vakorganisaties. Naast het ontwikkelen, coachen en beoordelen van je mensen, heb je operationele taken zoals het toewijzen van medewerkers aan projecten en het monitoren van de bijdrages.

  Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de efficiency van het werk van je medewerkers in de projecten. Een nauwe samenwerking met onze business unit managers, projectmanagers en groupleaders van andere afdelingen en vestigingen staan aan de basis van succesvol opereren.

  Wat breng je mee?

 • Afgeronde technische wo-opleiding;
 • Affiniteit met de business unit medische technologie;
 • Meerdere jaren ervaring met het ontwikkelen van systemen van concept tot realisatie;
 • Ervaring met het (technisch) leiden van teams in een R&D setting;
 • Sterke communicatieve vaardigheden op alle niveaus (team, klant en intern);
 • Je bent een bruggenbouwer, tussen mensen, afdelingen, en projecten;
 • Je bent een inspirerende persoonlijkheid; een people manager;
 • Je herkent jezelf in de DEMCON-kernwaarden : betrokken, klantgericht en samenwerken;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • DEMCON B.V.

  Bij DEMCON kom je terecht in een financieel gezond, stabiel groeiend en innovatief bedrijf. We worden gedreven doordat we écht iets kunnen bijdragen aan de maatschappij.

  We zetten ons vol overgave in om antwoord te geven op complexe vraagstukken die nooit eerder zijn gesteld. Dit biedt veel uitdaging en afwisseling, want ieder project is uniek.

  Eigen initiatief juichen we toe en je krijgt hier alle ruimte voor. Dankzij autonomie in je werk ervaar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

  Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

  Met enthousiaste, nieuwsgierige en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en kunnen we altijd op elkaar rekenen.

  Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten.

  Reageren / meer informatie :

  Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marleen Heijdra (corporate recruiter) middels whatsapp of telefoon via 06 13 791 016.

  Solliciteren kan door je cv en korte motivatie te sturen naar recruitment demcon.com t.a.v. Marleen Heijdra.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier