Senior Juridisch Adviseur
Rijksoverheid
Den Haag, NL
5 dagen geleden

Functie omschrijving

Wil jij consumenten helpen om hun recht te halen? Kun je ook aan ondernemers uitleggen wat hun plichten zijn? Ben jij goed thuis in het consumentenrecht?

En kun jij andere juristen adviseren en coachen om hun kennis over het consumentenrecht op hoog niveau te houden? Dan is de vacature van senior juridisch adviseur bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als senior juridisch adviseur bij de Directie Consumenten (DC) ben je juridisch vraagbaak voor zowel de juridisch voorlichters als voor de toezichtscollega’s van de ACM.

Je verzamelt (proactief) relevante (juridische) informatie voor de tweedelijns vraagbeantwoording op de rechtsgebieden van de ACM en weet deze complexe juridische materie om te zetten in praktisch bruikbare informatie voor de juridisch voorlichters.

Je inventariseert en signaleert de kennisbehoefte van de juridisch voorlichters en onderneemt actie om bij hen het juiste kennisniveau te bewerkstelligen, onder meer door het geven van trainingen en door hen te coachen.

Je geeft juridische adviezen binnen het ACM-loket en aan het management van DC. Ook lever je informatie aan de juridisch redacteuren ten behoeve van de kennisbank en de websites van de ACM.

Je hebt een signalerende rol bij bijvoorbeeld compliance vraagstukken en grensthema’s binnen het ACM-loket. In deze functie ben je tevens back-up voor persvragen op het gebied van consumentenvraagstukken en aanspreekpunt voor onze woordvoerder.

Als senior juridisch adviseur heb je een coördinerende rol als het gaat om het uitzetten van de lijnen en de onderlinge werkverdeling.

Je begeleidt en werkt veel samen met de junior juridisch adviseur. Naast je dagelijkse werkzaamheden ben je docent consumentenrecht aan de ACM Academie, ben je het contactpersoon voor de Geschillencommissie en geef je inhoudelijke trainingen aan de Frontoffice.

Ook kun je meedraaien met een toezichtsproject binnen de directie.

Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie!

Wie ben jij?

Om succesvol te zijn in deze functie is het van belang dat je beschikt over een helikoperview, analytisch sterk bent, initiatief toont en anderen kunt overtuigen.

Je bent in staat om je juridische kennis begrijpelijk en helder te vertalen voor de eindgebruiker, namelijk de consument en de ondernemer.

Samenwerken gaat je goed af. Ten slotte heb je een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke, politieke en marktverhoudingen.

Daarnaast heb je :

 • Een afgeronde juridische Master en (praktische) kennis op het vlak van consumenten- en energierecht.
 • Werkervaring op het gebied van markt- en consumentenproblemen.
 • Ervaring met klantcontact en het schakelen met externe partijen (in deze functie gaat het met name om het Juridisch Loket, de Geschillencommissie en het Europees Consumenten Centrum).
 • Didactische en coachende vaardigheden of de eigenschappen om je dit snel eigen te maken.
 • Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 11
 • Maand salaris Min €3.256 Max. €5.003 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract duur 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Wat bieden wij jou?

  De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is.

  Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling.

  Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Jouw werk heeft direct impact op mensen en bedrijven.

  Verder kun je rekenen op :

 • Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie, seminars bezoeken etc.).
 • Een arbeidsovereenkomst voor in ieder geval twee jaar, een vast contract behoort daarna tot de mogelijkheden.
 • Salaris conform schaal 11 (min. €3256,52 en max. €5003,97), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling op basis van kennis en ervaring, waarbij ook een aanloopschaal kan worden gehanteerd.
 • Zie tabel salarisschalen Rijksoverheid.

 • Bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.
 • a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten.

 • Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen, thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant in hartje Den Haag, op loopafstand van het Centraal Station.
 • Solliciteren & contact

  Is je interesse gewekt, solliciteer dan nu via onderstaande button met je CV en motivatiebrief. Vragen? Neem contact op met Rosanne Sirre (Senior Corporate Recruiter) via rosanne.

  sirre acm.nl of 070-722 27 74. Rosanne vertelt je graag meer over de organisatie, ons aanbod en de selectieprocedure. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Ellen de Jong (Teammanager ACM-loket) via 070 722 2000.

  De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

  Het inwinnen van referenties en het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

  Rijksambtenaren met een vaste aanstelling behouden hun rechtspositie bij de ACM.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je de vacaturetekst moet opvragen, verzoeken wij je deze te downloaden na verzending van jouw sollicitatie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier