Sociaal Pedagogisch Hulpverlener - Opvangmedewerker IBO
Start People
Hoogeveen, NL
6 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als medewerker extra begeleiding en toezicht locatie (EBTL) ben je verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers met overlastgevend en onaanvaardbaar gedrag.

Je draagt zorg voor de dagelijkse opvang en zorgt voor een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat. Je observeert, signaleert, handelt preventief en de-

escaleert spanningsvolle- en conflictsituaties op de locatie. Je intervenieert op onacceptabel gedrag van de bewoner en pleegt crisisinterventies bij acute situaties.

Voor de bewoners stelt je individuele begeleidingsplannen op. Je begeidt hen bij deelname aan het verplichte programma, zodat de asielzoeker na verblijf beter weet hoe zich te gedragen op een COA-

locatie en in de Nederlandse maatschappij. Als onderdeel van het programma organiseer en geef je uitvoering aan voorlichting, training, sport en groepsactiviteiten.

Je begeleidt terugplaatsing van de bewoner naar de reguliere opvang, adviseert over de verdere begeleiding en verzorgt dossieroverdracht.

De standplaats is Hoogeveen.

Functie-eisen :

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding :
 • SPH, Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Pedagogiek, Toegepaste Psychologie of een andere relevante agogische opleiding.

 • Je bent een gedreven agoog met kennis van en ervaring met gedragsproblematiek.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, en beschikt over de flexibiliteit en stevigheid die het werken met deze doelgroep vraagt.
 • Je begeleidt methodisch, stelt doelgerichte begeleidingsplannen op en kunt reflecteren op het eigen handelen. Daarnaast beschik je over trainingsvaardigheden ten behoeve van het geven van voorlichting en training.
 • Je ben in staat om je te verplaatsen in de belevingswereld van asielzoekers en hen aan te spreken op gedrag. Bewoners weet je te stimuleren tot zelfreflectie en deelname aan activiteiten.
 • Je beschikt over deescalerend vermogen, kan begrenzen in gedrag en schroomt niet om te intervenieren bij agressie en conflicten.
 • Zowel schiftelijk als mondeling weet je in begrijpelijke en heldere taal te communiceren met zowel bewoners als collega’s.

  Met (keten)partners werk je actief samen.

  Tenslotte ben je bereid om aanvullende trainingen te volgen en om te werken in een 24-uurs rooster met avond-, nacht- en weekenddiensten.

  Over het bedrijf

  Het COA is de organisatie in Nederland voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep.

  De opvang en begeleiding van de bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen.

  De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

  In de EBTL locatie worden asielzoekers geplaatst die overlast geven op de opvanglocaties waar ze verblijven. Het gaat bijvoorbeeld om herhaaldelijk agressief gedrag, het aanrichten van vernielingen en het discrimineren of bedreigen van medebewoners en / of medewerkers.

  De overlastgevers worden in de EBTL geplaatst om hen enerzijds te confronteren met hun gedrag en dit bij te stellen, en anderzijds om de veiligheid en rust te borgen op de locatie waar ze eerst verbleven.

  Op de EBTL geldt een sober en strikt regime, met dagelijkse inhuisregistratie. Bewoners volgen een verplicht programma aan activiteiten met als doel positieve beïnvloeding van gedrag.

  We bieden structuur en werken pro-actief aan activering. Bewoners krijgen voorlichting over Nederlandse normen, waarden en omgangsregels, en worden gestimuleerd tot reflectie op en bijstelling van het eigen gedrag.

  Daarnaast nemen bewoners deel aan sport, groepsactiviteiten en corvee. Na een verblijf van in beginsel drie maanden keert de bewoners weer terug naar de locatie van herkomst.

  Wat bieden wij jou?

  Een uitdagende functie voor 32-36 uur per week (fulltime) met afwisselende werkzaamheden in een dynamische organisatie met uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden.

  Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid in je werkzaamheden.

  Het betreft een functie tot het einde van dit jaar.

  Deel deze vacature

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier