Officier Logistiek Manager (HBO/WO)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Leeuwarden
5 dagen geleden

Dit ga je doen

Als Officier Logistiek coördineer, plan en controleer je de goederenstroom binnen de Koninklijke Luchtmacht. Daarbij krijg je te maken met moderne en complexe (wapen)systemen, zoals vliegtuigen en helikopters, maar ook met (missie)ondersteunende systemen als communicatie- en radarsystemen.

Jij zorgt ervoor dat alle luchtmachtonderdelen op tijd over het juiste materieel beschikken om hun taak uit te voeren. Zeer belangrijk werk! Er zijn diverse functies op allerlei logistieke terreinen mogelijk, zoals Supply Chain Management, Transport, Inkoop, Warehousing & Distributie, Facilitair Management en Operationele Logistiek.

Heb jij naast kennis en kunde gevoel voor leidinggeven? Dan is deze functie bij Defensie je op het lijf geschreven. Jouw rol is cruciaal voor het slagen van een missie.

Opmerking : als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld met als functietitel Officier Logistiek’.

Pluspunten van deze functie

Salaris : naast je bruto basissalaris leveren onze toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling netto een aangename verrassing op.

Uitdaging : je werkt met uniek materieel in een bijzondere werkomgeving en krijgt veel verantwoordelijkheid.

Doorgroeimogelijkheden : Defensie is naast werkgever ook een groot opleidingsinstituut, waar je (betaald) opleidingen kunt volgen om persoonlijk en professioneel te groeien.

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag bij de Main Support Base van de Luchtmacht op Woensdrecht, op een van de vliegbases op een staffunctie, of bij de Directe Materieel Organisatie (DMO).

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Vergadering met team
 • Bestellen onderdelen
 • Inkoop nieuwe producten
 • Transport goederen voorbereiden
 • Nieuw materieel voor oefening bestellen
 • Functioneringsgesprek met Kpl. Logistiek
 • Sport
 • Planning maken voor inladen transport
 • Bestelling klaarzetten
 • Logboek verwerken
 • Middag

 • Administratie
 • Distributie
 • Werkoverleg met afdeling
 • Mail afhandelen
 • Zelfstudie
 • Overleg met afdeling keten logistiek
 • Ondersteunen bij inladen transport
 • Administratieve afhandeling
 • Weekafsluiting
 • HBO, WO

  Je bent in het bezit van een HBO of WO opleiding in de richting van Logistiek Management of Logistic Engineering. Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen II.

  Je bent tussen de 17 jaar en 49 jaar en 11 maanden

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Primair Militaire Officiersopleiding (PMO)

  De Primaire Militaire Officiersopleiding (PMO) duurt ongeveer 20 weken. Deze opleiding bestaat uit de vorming tot militair (onder meer schieten, exerceren, verbindingen, kaartlezen, militaire EHBO en commandovoering) en een theoretische deel, waar onder meer militaire operaties, airpower, vredesbedrijfsvoering, militair recht en logistiek aan bod komt.

  Na het behalen van de PMO volgt de Vaktechnische Opleiding (VTO).

  Vaktechnische Opleiding (VTO)

  Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie.

  De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Als Officier Logistiek start je in een functie op het gebied van Supply Chain Management, Transport, Inkoop, Warehousing & Distributie, Facilitair Management of Operationele Logistiek.

  Wanneer je als officier doorgroeit, behoren uiteenlopende functies binnen de Bedrijfsvoering, zoals commandant van een squadron of stafofficier logistieke planning en Instructie / Onderwijs, tot je mogelijkheden.

  Video afspelen

  Alles over de sollicitatie

  2 : 48

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Advies Commissie Instroom (ACI)

  Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

  Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier