HSE(Q) Adviseur | Hoger Veiligheidskundige
DEKRA
Utrecht
9 uur geleden

Wat ga je doen

Verbanden leggen, analyseren, rapporteren en adviseren. Je spreekt de taal van het management, maar begrijpt ook wat er op de vloer gebeurt.

Diversiteit en adviesopdrachten, dat is wat jou aanspreekt en drijft. Denk hierbij aan het opzetten en implementeren van een HSE-beleid, het tijdelijk invullen van een interim HSE-managementfunctie, het opzetten en implementeren van managementsystemen, het coachen van werknemers en het begeleiden van veiligheidscultuurtrajecten.

Deze opdrachten kunnen plaats vinden bij opdrachtgevers die actief zijn in diverse sectoren, waaronder : petrochemie, farmacie, energie, bouw en de maakindustrie.

Bij zowel site-owners, contractors als (semi)overheden.

Het allermooiste van deze baan : je mag een kijkje nemen in heel veel verschillende keukens van organisaties om veiligheid naar een hoger niveau te brengen! Eén ding weet je zeker, de afwisseling is groot!

Jij brengt mee

Je bent het visitekaartje van DEKRA. Daarom is er een aantal kwaliteiten die we graag terugzien in de ideale kandidaat :

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (organisatorische of technische richtingen zijn een pré) en bent in het bezit van een HVK-diploma;
 • Je hebt relevante werkervaring als hoger veiligheidskundige, bij voorkeur binnen uiteenlopende branches;
 • Je bent in staat om op alle niveaus, op passende wijze, het gesprek aan te gaan;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels. Duits is een pré;
 • Je bent in staat realistische doelen te formuleren, houdt focus en weet daarbij de betrokken stakeholders te overtuigen en aangelijnd te houden;
 • Je beschikt over goede rapportagevaardigheden, waardoor je adviezen kunnen worden omgezet in gestructureerde verbeterplannen;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je bent in staat te schakelen tussen meerdere projecten, zonder het overzicht te verliezen;
 • Je beschikt over goede organisatiesensitiviteit, je kunt je verplaatsen in de positie van de klant;
 • Je bent betrouwbaar, integer, zelfverzekerd, assertief en proactief;
 • Je streeft er altijd naar van meerwaarde te zijn;
 • Je bouwt langdurige relatie met je opdrachtgevers;
 • Je bent in staat een eigen netwerk op te bouwen en te onderhouden;
 • Je bent bereid te reizen binnen Nederland en / of te verblijven op gewenste locaties.

  Wij bieden

  Onze medewerkers zijn het gezicht van en de drijvende kracht achter DEKRA. Daarom bieden we je een aantrekkelijk salaris en een goed arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 26 vakantiedagen en een 13de maand.

  Als jij groeit, groeit DEKRA ook. Via ons DEKRA Global Learning Management System heb je de mogelijkheid om diverse online trainingen te volgen, zodat jij je kan blijven ontwikkelen.

  Maar wat we het allerbelangrijkste vinden is ruimte geven aan Ambitie, Autonomie en Afwisseling. Werken bij A-werkgever DEKRA betekent werken in een uitdagende functie, binnen een leuk team van zelfstandige experts en in een dynamische en internationale omgeving.

  Over ons

  DEKRA zorgt al bijna 100 jaar voor veiligheid. Wij zijn één van 's werelds grootste expertiseorganisaties. Met ruim 45.000 medewerkers, een omzet van 3,3 miljard euro en activiteiten in meer dan 50 landen.

  In Nederland zijn we met ruim 1.000 medewerkers actief op verschillende terreinen, waaronder Product Testing & Certification, Audit, Industrial Inspection, Safety Consulting, Rail en Claims & Expertise.

  DEKRA verzorgt al sinds 1989 kwalitatieve en hoogwaardige advisering over een zo veilig mogelijke werkomgeving. Wij zijn uw project- en interim adviseur voor veilig werken in o.

  a. petrochemie, chemie, olie en gas, infrastructuur, bouw & infra en farma- & voedselindustrie.

  Wij hebben een duidelijke ambitie : in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld. En jij bent welkom!

  DEKRA zoekt graag zelf haar nieuwe collega’s, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier