Development Analist
Eurofins Netherlands Environment Testing
Barneveld, Gelderland, Netherlands
9 dagen geleden
Company Description

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van 3.8B€ in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR ~25%) en verwacht in 2020 met ca 50.000 medewerkers een omzet van ~4.7B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 600 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam) en Barneveld (Eurofins Analytico).


Job Description

Voor de vestiging Barneveld zijn wij per direct op zoek naar een

Development Analist Laboratories

Functie:

Als Development Analist ben je nieuwsgierig van aard en denk je graag na over nieuwe innovatieve technieken binnen de organisatie of vernieuwingen van processen. Je gaat daarom op onderzoek uit, test nieuwe mogelijkheden en treedt op als operationeel onderzoeksleider om je onderzoek te laten slagen. Je zet hierbij zelfstandig een onderzoeksplan op, een plan van aanpak en daarbij een tijdsplanning. Je verbetert processen en ontwikkelt of modificeert, op basis van bestaande methoden en (nieuwe) technieken en met gebruikmaking van bestaande en nieuwe apparatuur, zelfstandig en projectmatig nieuwe analysemethoden en implementeert deze in de bestaande processen van de organisatie.

Je werkt binnen een team van 6 collega’s bij de afdeling Development en rapporteert aan de Technical Manager.


Qualifications

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding (analytische)chemie
 • HBO+ werk- en denkniveau
 • 0-3 jaar relevante werkervaring/kennis met chemische (analyse) methoden en technieken
 • Kennis of werkervaring met business processen is een pré
 • Je beschikt over analytisch vermogen
 • Je bent klantgericht en werkt planmatig waarbij je gericht ben op kwaliteit
 • Verder weet je zaken gestructureerd op papier te zetten en hierbij te communiceren naar betrokkenen zodat de kennis en expertise bij implementatie zo goed mogelijk wordt overgedragen naar de staande organisatie. Je kunt innovatief handelen zoals het signaleren van trends uit de data en de omstandigheden en het op zoek gaan naar oplossingen en verbeteringen.  Additional Information

 • een interessante en uitdagende leeromgeving waarin de combinatie van sales en chemie samen komt en dat beheert wordt door een gedreven team;
 • een dynamische organisatie in ontwikkeling;
 • deelname aan een pensioenregeling;
 • aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden;
 • contract voor bepaalde tijd met marktconforme arbeidsvoorwaarden.
 • Interesse gewekt?

  Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een informele, betrokken en prettige werksfeer, dan zien we graag je CV en motivatie tegemoet. Je kunt solliciteren via de sollicitatiebutton.

  Meer weten?

  Meer informatie over deze vacature kun je inwinnen bij de afdeling HR op telefoonnummer 0342 426367 / 369


  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier