Officier der Mariniers KW (VWO)
Ministerie van Defensie
Den Hoorn, NL
4 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Wil jij opgeleid worden om leiding te geven aan een eenheid die wereldwijd inzetbaar is onder alle omstandigheden? En ben je geïnteresseerd in verleden, heden en toekomst van de krijgsmacht?

Volg dan de opleiding tot Officier der Mariniers inclusief de bachelor Krijgswetenschappen (KW).Je dient jezelf eerst in te schrijven voor de Fitheidstest Mariniers.

Heb je dit positief afgerond, dan zul je deelnemen aan het keuringstraject.

Als Troop Commander bij het Korps Mariniers ben je wereldwijd inzetbaar onder alle omstandigheden. In ijzige kou en tropische hitte, in de stad en op ruig terrein.

Je gaat op bivak in binnen- en buitenland (ook tijdens je opleiding) en kunt ook ingezet worden voor speciale missies of op uitzending in een risicogebied.

Een groot deel van je tijd geef je echter leiding aan een peloton op de kazerne in Nederland. Na een aantal jaren kun je een specialisatie volgen in bijvoorbeeld antitankwapens, mortieren of bij een andere gespecialiseerde eenheid.

Je kunt ook in aanmerking komen voor een functie als Troop Commander in de West (Sint Maarten, Aruba of Curaçao).

Hier ga je werken

Na het voltooien van je opleiding ga je aan de slag als Troop Commander binnen een van de infanterie-eenheden van het Mariniers Trainings Commando in de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn.

Je opleiding van 4 jaar en 10 maanden volg je grotendeels op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder.

Het eerste jaar van je opleiding speelt zich voornamelijk af op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Daar word je gevormd tot marinier.

Na afronding van je bacheloropleiding zijn er diverse mogelijkheden voor een masteropleiding aan een universiteit.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Appèl en briefing van de commandant Briefing geven aan onderofficieren Operationele order presenteren aan de eenheid Personeelszaken Aanvalstrategieën oefenen op de Oirschotse Heide 10 km hardlopen Onderhoud aan het wapen Administratie Middag Operationele order schrijven voor de volgende oefening Fitnessen Voorbereidingen oefening Oirschotse Heide Aanvalsstrategieën oefenen op de Oirschotse Heide Uitvoeren aanval bij daglicht Evaluatie van de oefeningen met onderofficieren Eindappèl Avond Drankje doen met collega's Uitvoeren nachtelijke aanval

VWO, HBO

VWO diploma met Wiskunde A of B. Tevens kun je solliciteren met een geaccrediteerde HBO-propedeuse van 60 EC aangevuld met een VWO certificaat voor Wiskunde A of B.

Je bent tussen de 17 jaar en 27 jaar en 11 maanden

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM)

Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) maakt deel uit van de Nederlandse Defensie Academie en verzorgt de initiële opleiding tot officier bij de Koninklijke Marine.

Deze opleiding duurt voor VWO'ers nominaal 5 tot 5,5 jaar (voor HBO / WO'ers 2 tot 2,5 jaar).

Praktische Opleiding Tot Officier der Mariniers (POTOM)

Om officier bij de mariniers te kunnen worden, moet de Praktische-Opleiding tot Officier der Mariniers (POTOM) worden doorlopen.

Deze duurt 11 maanden. Aspirant-officieren moeten bewijzen te beschikken over leiderschapskwaliteiten, tactische vaardigheden, uithoudingsvermogen en fysieke kracht.

Een officier moet onder extreme (oorlogs)omstandigheden een peloton kunnen leiden en de eisen zijn dus hoog.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 6

Jouw groeipad

Als Troop Commander geef je leiding aan een peloton operationele mariniers.

Wanneer je wordt bevordert ga je meer aan de slag met jouw achtergrond. Zo kan je bijvoorbeeld een bestuurlijke functie bekleden waarin jouw kennis van krijgswetenschappen van pas komt!

De sollicitatie

Voorlichting Marine (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Fitheidstest

Bij het Korps Mariniers leren we je op te treden in een hecht team, je sport veel en je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid.

Je leert werken in een goed getrainde eenheid die opereert in de meest extreme omstandigheden. Tijdens de Marinier Fitheidstest op het Marine Etablissement in Amsterdam wordt je conditie getoetst aan de eisen voor Mariniers.

Kennismakingsdagen Korps Mariniers

Je komt langs voor een aantal dagen bij het Korps Mariniers, waarin je kunt laten zien of je uit het juiste hout gesneden bent! Check voor meer informatie over de kennismakingsdagen de brochure : Marinier worden? Dit moet je weten.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

Vacatures

 • Marinier Verbindingsdienst (CIS)
 • Als Marinier ben je altijd bereid om tot het uiterste te gaan. Waar dan ook ter wereld opereer je...

  Bonus €3.500 per jaar Salaris tot €2.550 VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO Marine Computers, netwerken en ICT

 • Marinier
 • Als Marinier ben je altijd bereid om tot het uiterste te gaan. Waar dan ook ter wereld ben je binnen...

  Salaris tot €2.550 VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO Marine Gevechtsfuncties

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier