Researchanalist Polycysteuze Nierziekten
Leids Universitair Medisch Centrum
Leiden, NL
1 dag geleden

Je functie

Ben je geïnteresseerd in het ontrafelen van ziekte-mechanisme met als doel het ontwikkelen van nieuwe therapieën? Heb je recente werkervaring in een onderzoekslaboratorium en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als researchanalist? Lees dan verder.

In het kort

 • Je werkt mee aan ons onderzoek naar polycysteuze nierziekte
 • Je gaat subvraagstellingen van dit onderzoek uitwerken
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van experimenten in cellulaire en moleculaire modelsystemen
 • Je hebt ervaring met celkweek, moleculair-biologische technieken (DNA / RNA en eiwit) en histo- / cytochemische analyses
 • Wat ga je doen?

  Polycysteuze nierziekte wordt gekenmerkt door de vorming van vele met vocht gevulde blazen (cysten) in de nieren. In verloop van tijd neemt het aantal en de grootte van de cysten toe wat uiteindelijk resulteert in nierfalen.

  Ons onderzoek richt zich in belangrijke mate op het ontrafelen van dit ziekte-mechanisme, met als doel het ontwikkelen van nieuwe therapieën.

  Voor dit doel worden muismodellen, cellijnen en organoïden gebruikt met (weefselspecifieke) verstoring van het betrokken gen, in combinatie met moleculair biologische technieken, genetische technieken en strategieën voor het identificeren van medicijnen.

  Als researchanalist maak je onderdeel uit van ons team en onderzoek je subvraagstellingen van dit onderzoek. Op termijn kunnen ook ondersteunende organisatorische taken onder jouw verantwoordelijkheid vallen.

  Wat vragen wij?

  Wij zoeken een kandidaat met een afgeronde HLO-opleiding, die in staat is om zelfstandig en in een team te werken. Relevante en recente werkervaring in een onderzoeks-setting is vereist.

  Verder is het belangrijk dat je werkervaring hebt met celkweek, histo- / cytochemische analyses, moleculair-biologische analyses (DNA / RNA en eiwit).

  Tenslotte ben je initiatiefrijk, gemotiveerd, precies, goed georganiseerd en heb je goede communicatieve eigenschappen.

  Meer informatie

  Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

  Je wordt aangesteld voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

  Je werkplek

  De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling, geleid door prof. dr. Silvère van der Maarel.

  Het onderzoek richt zich op de (epi)genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen.

  De afdeling bestaat uit 21 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's. Het onderzoek naar polycysteuze nierziekte, onder leiding van prof.

  D.J.M. Peters, is een multidisciplinair programma met nauwe samenwerkingsverbanden met andere afdelingen binnen en buiten het LUMC.

  Het onderzoek valt onder het onderzoeksthema Functional Genomics of Systemic Disorders'. Dit thema is ingebed in het LUMC onderzoeksprofiel Vascular and Regenerative Medicine'.

  Carrière in het LUMC

  Het LUMC stimuleert je in het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Wij bieden wij interne opleidingen en bij- en nascholing aan, en ook ondersteuning op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier