Omgevingsmanager Grootschalige Infrastructuur
Sweco
De Bilt, NL
4 dagen geleden
source : JobBoost.io

Functieomschrijving

Voor ons team zoeken we een ervaren Omgevingsmanager Grootschalige Infrastructuur. Iemand waarop het team kan bouwen en die graag junioren uit het team coacht en inspireert.

Een omgevingsmanager die met erkende expertise complexe projecten door het omgevingsproces kan loodsen.’

Daniëlle Janmaat Senior omgevingsmanager

Als omgevingsmanager maakt je deel uit van het groeiende team omgevingsmanagement. Binnen het team werk je met diverse andere omgevingsmanagers samen en ook met specialisten op gebied van vergunningen, communicatie en kabels en leidingen.

Je voelt je thuis bij complexe infrastructurele werken. De portefeuille binnen de afdeling is divers waardoor je werkt aan projecten in zowel de weg,- spoor- als waterbouw maar ook uitstapjes naar projecten in de sectoren energie en industrie komen voor.

Zo werken we momenteel aan de spraakmakende projecten Dijkversterking Tiel-Waardenburg en de Rijnland Route.

Als omgevingsmanager werk je in opdracht van zowel overheden als aannemers en ben je dé schakel tussen het project en haar omgeving.

Je bent in staat om op zowel tactisch als operationeel niveau invulling te geven aan het omgevingsmanagement. Je bewaakt in projecten het overzicht van alle verschillende belangen en kan praktisch daar naar handelen.

Hierbij moet je kunnen schaken op 2 borden : enerzijds feeling houden met het proces van (politieke) besluitvorming maar ook met dagelijkse ontwikkelingen in de projectomgeving en bij stakeholders.

Onze projecten lopen van de fase van (late) planvorming, ontwerp- en contractvoorbereiding tot en met de uitvoering. Binnen de projecten ben je verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement en de deeltaken daar binnen.

Je haalt zelfstandig wensen en eisen bij verschillende stakeholders op (gemeente, provincie, waterschap, RWS, maar ook belangenorganisaties, bewoners / eigenaren en bedrijven) voor het contract en zorgt voor afstemming met de ontwerpleider en contractschrijver.

Je overziet de impact van wensen en eisen op projectdoelen en managet de verwachtingen op dit vlak bij stakeholders. Herken jij het spel waarbij je om kunt gaan met de spanning tussen contractuele beperkingen en omgevingsbehoeften en daarbij partijen met de neuzen dezelfde kant op kunt krijgen?

Wij zoeken

 • Je bent gemotiveerd om collega omgevingsmanagers te coachen en ondersteunen waar nodig en je kennis en ervaring breed uit te dragen
 • Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie met een HBO / WO opleidingsniveau
 • Je bent betrokken en benaderbaar, een netwerker en je staat stevig in je schoenen om de belangen vanuit omgevingsmanagement te behartigen
 • Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden, organisatietalent en inlevingsvermogen
 • Je bent bekend met het ontwerpproces, systems engineering (o.a. klant eisen specificatie) en contractvormen
 • Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen we graag via de button op deze pagina jouw motivatiebrief en cv.

  Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Daniëlle Janmaat, +31 6 53834669. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Mark Wybenga, Recruitment Manager, +31 6 13 30 94 56 of via mark.wybenga sweco.nl.

  Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Kandidaten voorgesteld door bureaus worden niet in behandeling genomen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier