Praktijkondersteuner bedrijfsarts
HumanTotalCare
Leeuwarden
3 dagen geleden

Heb je ervaring met processen rond verzuim, re-integratie en preventie? Interesse in mens en gedrag? En wil je #meerbetekenen in het verminderen van verzuim voor werkgevers en het vergroten van het werkplezier van werknemers?

Dan zit je als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts bij ArboNed Leeuwarden op de juiste plek.

Hoe ga je meer betekenen als Praktijkondersteuner bedrijfsarts?

Iedereen moet langer doorwerken in een snel veranderende, steeds complexere werkomgeving. Er is meer onzekerheid dan vroeger en het aantal burn-outs en psychische klachten neemt sterk toe.

Als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts neem jij de bedrijfsarts zoveel mogelijk (wettelijk toegestaan) werk uit handen. Enerzijds kan de bedrijfsarts zich hierdoor bezig houden met de meer complexe, medische gevallen en preventie.

Anderzijds worden medewerkers hierdoor sneller en laagdrempeliger geholpen bij verzuim.

Afhankelijk van je kennis en ervaring ondersteun je de bedrijfsarts door het :

 • bewaken van de stappen in het proces Wet Verbetering Poortwachter.
 • het zelfstandig voeren van spreekuren.
 • verzamelen van relevante informatie voor het spreekuur van de bedrijfsarts.
 • voorbereiden van probleemanalyses.
 • bespreekbaar maken van arbeidsmogelijkheden met medewerkers.
 • signaleren en benoemen van niet-medische oorzaken die van invloed zijn op de re-integratie van de medewerker.
 • begeleiden van re-integrerende medewerkers en een verwijzing maken voor interventies waar dat nodig is.
 • leidinggevenden adviseren en coachen bij de re-integratie van medewerkers.
 • het voeren van arbeidsomstandigheden spreekuren.
 • Met wie ga je meer betekenen?

  Uiteraard doe je dit alles niet alleen. Je werkt onder taakdelegatie van de 4 (bedrijfs)artsen in Leeuwarden en samen zijn jullie verantwoordelijk voor een groep MKB-klanten.

  Daarnaast heb je veel contact met jouw 12 andere collega’s in Leeuwarden die in een multidisciplinair team werken : arbeidsdeskundige, bedrijfsmaatschappelijk werker, psycholoog, arbeids- en organisatiedeskundige, vitaliteit- en gezondheidsdeskundige, veiligheidskundige en arbeidshygiënist.

  Afwisseling is dus gegarandeerd.

  Wat is écht leuk aan deze baan?

  Jouw werk bestaat uit zinvolle gesprekken voeren, mensen gerust stellen of in de actiemodus zetten. Zo ben je echt van betekenis in het voorkomen van verzuim of juist een succesvolle re-integratie na verzuim.

  Dit alles vanuit de positieve gezondheid gedachte. Dankzij jou worden medewerkers sneller geholpen én kan de bedrijfsarts zich focussen op medische zaken.

  Is er ook iets minder leuk?

  Ja, ook in deze functie zijn er minder leuke zaken. Administratie is nodig en soms is het veel. En de manier van werken is nog niet 100 procent uitgekristalliseerd in het werkveld.

  We geven je echter graag de ruimte en tijd om met ons mee te denken wat anders en beter kan.

  Wat neem je mee?

  Oprechte interesse in mensen en gedrag. Je wilt werkgevers bewust maken van goed werkgeverschap om zo verzuim te verlagen.

  Vastgelopen medewerkers wil je bewust maken van hun eigen regie en verantwoordelijkheid. Je kent de wettelijke kaders, maar gaat daarbinnen vooral op zoek naar wat er wél kan (positieve gezondheid).

  Goed luisteren, doorvragen en verder kijken dan alleen de eerste aanblik, dat doe je van nature. En jouw conclusies weet je overtuigend te brengen.

  Of je nu met een bedrijfsarts, collega, medewerker of leidinggevende spreekt. Daarnaast heb jij :

 • Een afgeronde Bachelor opleiding op Hbo of Wo niveau.
 • Het diploma al op zak van de Opleiding tot Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts (POB) of bent recent gestart met de opleiding.
 • Kennis van de Wet verbetering poortwachter.
 • Rijbewijs B en wanneer je de Friese taal beheerst.
 • Wat krijg je ervoor terug?

  ArboNed is onderdeel van HumanTotalCare, een moedermaatschappij die bestaat uit verschillende merken met in totaal 1500 collega’s.

  Samen hebben we één gezamenlijk doel voor ogen : we zetten ons in voor een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.

  Dat wat we buiten beloven, maken we intern natuurlijk graag waar. Bij ons heb je dan ook zelf de regie over de invulling van je functie, je agenda en je werk-privé-balans.

  En verder bieden we je :

 • een passend salaris vanaf 3400,- bruto(o.b.v. 40 uur ), eerdere ervaring en relevante kennis nemen we hierin mee.
 • een jaar contract met uitzicht op een vast dienstverband, goede pensioenregeling en 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband (plus de mogelijkheid om bij te kopen).
 • En een laptop, mobiele telefoon en reiskostenvergoeding.

 • veel mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen , onder andere met behulp van onze eigen interne Academy.
 • een hecht, multidisciplinair team van collega’s die allemaal geloven in de visie dat leiderschap en eigenaarschap de sleutel zijn tot het verlagen van verzuim en het vergroten van de inzetbaarheid.
 • aandacht voor preventie en vitaliteit , in jouw werk richting klanten, maar ook vanuit onze organisatie richting jou. Er is aandacht voor jou als mens, in voor- en tegenspoed en we zijn trots op ons vitaliteits- en ontwikkelprogramma.
 • structurele aandacht voor IT, Research & Development en datascience. Wij onderstrepen de combinatie van mensgericht en datagedreven werken.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier