Blog: Na de analytical academy kan ik alle kanten op
TKP
Groningen
15 uur geleden

Na de analytical academy kan ik alle kanten op’

Samen met een groep internationale Aegon-collega’s volg ik de 3-jarige Aegon Analytical Academy. Omdat TKP een dochterbedrijf van Aegon is, kunnen ook TKP’ers aan deze opleiding meedoen.

Met mijn klasgenoten bestrijken we het hele financiële veld. Dat maakt de opleiding lekker breed én internationaal. Hier heb ik de rest van mijn carrière profijt van.’

De opleiding duurt in totaal 3 jaar, waar ik nu ruim een half jaar van achter de rug heb. Ik ben gewoon bij TKP in dienst en wat ik in de opleiding leer, pas ik direct in mijn dagelijkse werk toe.

Dit is mijn eerste baan, anderen uit mijn opleiding hebben wel meer werkervaring. Aanvankelijk keek ik daar tegenop dat ik daar, net afgestudeerd, tussen al die ervaren professionals zou zitten.

Nu vind ik dat juist leuk. Je leert ongelooflijk veel van elkaar.’

Naar het buitenland

Aegon is een internationaal bedrijf, met dochterondernemingen die bij elkaar samen alle richtingen in de financiële wereld vertegenwoordigen.

Mijn klasgenoten komen overal vandaan, uit allerlei landen en vanuit verschillende disciplines. Vaak wel commerciëler dan TKP, trouwens.

Zo past de verzekeringstak data-analyse toe om de prijs voor een verzekering te bepalen.’

Contactmomenten voorspellen

Bij TKP gebruiken we data-analyse bijvoorbeeld voor het voorspellen van de momenten waarop pensioendeelnemers contact zoeken met onze frontoffice.

Of voor process mining in het toekennen van nabestaandenpensioen. Zien we rare loopjes in de data? Duren sommige taken erg lang?

Dan onderzoeken we hoe het efficiënter kan. Ook zetten we data-analyse in voor fraudedetectie : om te achterhalen of er meerdere uitkeringen naar één rekening gaan, bijvoorbeeld.

Ontvangt iemand naast de eigen uitkering ook een nabestaandenuitkering? Of is er meer aan de hand?’

In de schoolbanken

Een voorwaarde voor deelname aan de opleiding is dat je het leuk vindt om jezelf te ontwikkelen. In de eerste 6 weken ga je namelijk terug de schoolbanken in.

Voor mij was de financiële stof bekend, het datastuk juist helemaal nieuw. Ik leer nu datamodelleren en talen als SQL en Python.

En ik werk aan mijn vaardigheden, zoals presenteren en een goed intakegesprek voeren. De coaching, die we ook krijgen, kan best confronterend zijn.

Zo leer ik me over mijn onzekerheid heen te zetten. Wat me het meest raakt, is dat TKP zoveel in me wil investeren. Dat voelt goed.’

Over Aegon Analytical Academy

Opleiding duurt 3 jaar

Start met 6 weken bootcamp

Daarna geregeld trainingsweken, ook in het buitenland

Groeps- en coachingsgesprekken via Skype

Dit jaar de 6e keer, TKP doet al 2 keer mee

Inclusief stageproject in buitenland

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier