Spooraquaduct Leeuwerden
Witteveen+Bos
Heerenveen, NL
1 dag geleden
source : Monsterboard

Ben jij geïnteresseerd in het doen van een haalbaarheidsstudie naar een échte case in Nederland onder begeleiding van een ingenieursbureau?

Dan zijn wij op zoek naar jou! In Leeuwarden leeft het idee om een spoorbrug ten zuiden van de stad om te bouwen naar een spooraquaduct.

De spoorlijn richting Zwolle gaat nu als een draaibrug over het Van Harinxmakanaal en dat kan een obstakel vormen. Een spooraquaduct behoort tot de mogelijke oplossingen, maar daar moet eerst een haalbaarheidsstudie naar worden gedaan.

 • De huidige draaibrug over het Van Harinxmakanaal wordt als obstakel gezien voor het vaarwegverkeer. De brug gaat maar tweemaal per uur open;
 • respectievelijk zeven en tien minuten. De rest van de tijd is de brug dicht en doet dienst als spoorwegovergang voor de NS-treinen van en naar Meppel en Zwolle.

  Door de aanleg van een spooraquaduct scheidt je de twee verkeersstromen van elkaar en zo wordt dit verkeersknelpunt verholpen.

  De aanleg van een spooraquaduct is niet zomaar een project. Verkeerswethouder van de Gemeente Leeuwarden, Friso Douwstra, sprak ambitieus over dit project : in de categorie groot denken’’.

  Voor een dergelijk groot project is het van belang dat er vooraf een haalbaarheidsstudie wordt gedaan naar het plan, inclusief de voor- en nadelen en een stakeholderanalyse.

  Voor de stakeholderanalyse haal je informatie, standpunten en / of ideeën op bij onder andere de gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân en ProRail.

  Je doet je onderzoek vanuit de Product-Markt-Combinatie (PMC) Construction Management. Vanuit deze PMC werken we aan de realisatie van duurzaam en hoogwaardige stedelijke ontwikkeling en infrastructuur.

  Actuele voorbeelden hiervan zijn de Spoorzone Delft, de Zuidelijke Ring Groningen, versterking Afsluitdijk en ontwikkeling een biobased composiet fietsbrug te Leeuwarden.

 • Wat wij vragen een relevante opleiding (bijvoorbeeld op HBO-niveau Civiele Techniek of op WO-niveau CME / CEM of EIP); interesse in civiele techniek, verkeer en mobiliteit of gebiedsontwikkeling;
 • een nieuwsgierige en leergierige houding; proactief en initiatiefrijk; goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal.

 • Wat wij bieden alle mogelijkheden om jouw innovatieve ideeën of aanpak verder uit te werken; veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in je onderzoek;
 • ondersteuning door jonge en ervaren energieke professionals; volop kansen om naast je afstudeeronderzoek mee te werken in onze organisatie.

  Je staat er uiteraard niet alleen voor want je krijgt bij ons, vanzelfsprekend, gedegen begeleiding, maar het initiatief ligt bij jou.

  Jij bepaalt je onderzoek! Wie wij zijn Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw.

  Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland.

  Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt.

  Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap.

  De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers. Reageren? Ben je enthousiast geraakt? Neem dan contact op met de heer (Jorian) Wals MSc, telefoon voor een nadere kennismaking.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier