Verpleegkundige Cardiologie / Longziekten
OLVG
Amsterdam, Netherlands
6 dagen geleden

Functieomschrijving

De afdeling Longziekten / Cardiologie heeft ruimte voor nieuwe verpleegkundigen. Als verpleegkundige bij OLVG, ben je verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg van patiënten opgenomen op de afdeling Longziekten / Cardiologie.

Hierbij bestaan de werkzaamheden uit onder andere het verlenen van complexe verpleegtechnische zorg, psychosociale begeleiding en palliatieve zorgverlening.

De hoog complexe zorg in combinatie met de psychosociale begeleiding betekent dat er veel van je wordt gevraagd. Wij verwachten dat je de zorg zelfstandig plant, coördineert en dat je opkomt voor het belang van de patiënt.

Dankzij jouw deskundigheid en professionele, toegewijde zorg voelen de patiënten zich veilig en op hun gemak.

Op de verpleegafdeling Longziekten / Cardiologie verlenen wij topklinische verpleegkundige zorg. Onze afdeling is er trots op dat er continu wordt gewerkt aan het verbeteren van kwaliteit en processen.

Als verpleegkundige op de afdeling heb je oog voor kwaliteit en verbeterpunten. Je levert een actieve bijdrage hieraan door deel te nemen aan werkgroepen en teambesprekingen.

Je voelt je medeverantwoordelijk voor de collectieve zaken op de afdeling.

Vanzelfsprekend werk je nauw samen met collega’s van andere disciplines, zoals longartsen, cardiologen, diëtetiek, fysiotherapie en het maatschappelijk werk.

Samen met jouw collega’s lever je een bijdrage aan hoogwaardige kwaliteit van zorg in OLVG.

OLVG heeft als doel om excellente zorg te bieden. Hiertoe is voor en door bijna 200 OLVG-verpleegkundigen de verpleegkundige visie ontwikkeld.

Een visie waarbij jij als verpleegkundig professional de mogelijkheid krijgt om het beste uit jezelf te halen. Tevens is OLVG een Teaching Hospital waardoor er een ruim aanbod is in trainingen en cursussen.

Hierdoor kun je jezelf blijven ontwikkelen.

Werkomgeving

Je zult deel uit gaan maken van een multidisciplinair, toegewijd en hecht team. Je collega’s zijn vakspecialisten die betrokken zijn bij de patiënten, maar ook bij jou als collega.

De verpleegafdeling Longziekten / Cardiologie is een afdeling met een grote diversiteit aan patiënten. De patiëntenpopulatie is zeer divers, zowel in leeftijd als in problematiek.

Kortom, een afdeling waar je veel kennis en vaardigheden binnen je vakgebied kunt blijven opdoen.

De afdeling Cardiologie en Longziekten op locatie West bestaat uit 34 bedden, waarvan 24 bestemd voor het specialisme Longziekten en 10 voor het specialisme Cardiologie.

OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG kan dan ook werken op meerdere locaties’ betekenen. We kennen twee hoofdlocaties te weten Oost aan het Oosterpark en West aan de Jan Tooropstraat.

Jouw werkzaamheden zullen met name plaatsvinden op locatie West.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van het diploma verpleegkundige niveau 4 of 5 en BIG geregistreerd;
 • Je hebt een goede klinische blik en oog voor jouw patiënten;
 • Je bent flexibel en integer;
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden, organisatietalent, relativeringsvermogen en stressbestendigheid;
 • Verdieping in het specialisme Longziekten en Cardiologie door opleiding en bijscholing behoort tot de mogelijkheden.

  Wij bieden

  Werken bij OLVG betekent werken in hét stadsziekenhuis van Amsterdam. Een werkomgeving waar jij jouw talent optimaal kunt ontwikkelen en in kunt zetten om samen direct of indirect onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

  Het betreft een functie voor in eerste instantie de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid en vacatureruimte, volgt een contract voor onbepaalde tijd.

  De CAO ziekenhuizen is van toepassing. Afhankelijk van je ervaring en opleiding word je ingeschaald in FWG-schaal 45, minimaal € 2.

  102,- en maximaal €3.012,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week).

  Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een goede reiskostenregeling conform de CAO Ziekenhuizen, een eindejaarsuitkering van ruim 8%, een persoonlijk levensfasebudget en vakantiegeld van ruim 8% hebben wij je ook interessante extra’s te bieden : een fietsbudgetregeling, kortingen op verzekeringen, korting bij diverse lokale ondernemers en nog veel meer.

  Wil je een van jouw arbeidsvoorwaarden inruilen voor een arbeidsvoorwaarde die beter past bij jouw eigen situatie? Dat kun je regelen via het OLVG Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier