Junior Engineer - Technisch Traineeship | 1 oktober 2019
Koninklijk Instituut Van Ingenieurs
Driewegen, NL
9 dagen geleden

Wat houdt de functie in?

Het traineeship duurt gemiddeld anderhalf tot twee jaar. Je werkt hier aan twee tot vier projecten binnen verschillende afdelingen.

Hierbij geef je zelf aan welke projecten je ambieert. Hierbij valt te denken aan projecten voor energiebesparing of het ontwerpen van de infrastructuur van een nieuw intelligent energienet.

Je berekent hoeveel vermogen een transformator in een nieuwbouwwijk nodig heeft of je fungeert als contactpersoon tussen gemeentes, leveranciers, klanten en collega’s.

Tijdens het traineeship groei je zowel als persoon als professional. Samen met de andere Alliander trainees, doorloop je een trainingsprogramma met diverse trainingen, workshops en coaching gericht op zowel professionele-

als persoonlijke-ontwikkeling. Zo groei je snel door naar een functie, bijvoorbeeld als technisch consultant, project manager, engineer, asset specialist of data analist.

Zo ziet het traineeship er uit

Binnen het traineeship doe je onder andere het volgende :

 • Samen met jouw mede trainees volg je een persoonlijk ontwikkelprogramma van 1,5 jaar bij opleidingsinstituut de Baak;
 • Je krijgt een technische basistraining bij het Alliander opleidingscentrum over de nieuwste energie & gastechnieken;
 • In kleine groepen, de zogenoemde peergroups, geef en ontvang je van je mede trainees feedback en daag je elkaar uit om te blijven groeien;
 • Je leert on the job’ en wordt in jouw persoonlijk ontwikkelplan begeleid door je opdrachtgever, een mentor en Young Talent Manager.
 • Op dit moment zijn we op zoek naar 10 technisch trainees die per 1 oktober 2019 kunnen starten, meld je vandaag nog aan!

  Wat vragen we van je?

  Jouw studie heeft bewezen dat techniek echt bij je past. Je bent er goed in en hebt zin om samen met collega’s en externe partijen grote projecten op te pakken.

  Je kunt als geen ander overzicht bewaren en zorgt ervoor dat processen steeds beter worden. Jouw karaktereigenschappen : ondernemend, praktisch en sociaal. Ook heb je :

 • een recent afgeronde WO-opleiding in de richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde, Natuurkunde of Energietechniek;
 • maximaal twee jaar werkervaring;
 • aantoonbare nevenactiviteiten naast je studie.
 • Wat bieden wij je?

  Een uitdagende en zeer afwisselende baan in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Jouw carrière stappen heb je zelf in de hand en daarbij word je door Alliander ondersteund.

  Naast een contract voor onbepaalde tijd ontvang je een uitstekend salaris. Daarnaast horen bij een modern bedrijf ook flexibele arbeidsvoorwaarden.

  Zo stel je zelf de voorwaarden samen die passen bij jouw wensen of levensfase, bijvoorbeeld :

 • jaarlijks vitaliteitsbudget, vrij te besteden aan sport, cursus mindfulness, loopbaanbegeleiding etc.;
 • een NS-Business Card voor het reizen met het openbaar vervoer;
 • collectiviteitskorting op een zorgverzekering bij Zilveren Kruis;
 • een groot aanbod aan extra trainingen.
 • Waar ga je werken?

  Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben.

  Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie.

  Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier