(GESLOTEN) Jurist voor de Wet natuurbescherming
Daerom!
Leeuwarden,NL
8 uur geleden

Opdrachtomschrijving

Het team Groene regelgeving binnen Provincie Fryslan is op zoek naar een jurist Wet natuurbescherming.

Als jurist geef je samen met onder meer je collega-juristen invulling aan de juridische functie binnen het team Groene Regelgeving op het gebied van soortenbescherming / het vellen van houtopstanden en de herplantplicht / effecten op Natura 2000-gebieden en wadloopverordening.

Dit houdt in dat je de eisen gesteld in de wet- en regelgeving naar aspecten van vergunning c.q. ontheffingverlening / vvgb’s en voorwaarden vertaalt.

Je ontwikkelt beleidsregels en signaleert relevante ontwikkelingen teneinde het proces van formele toestemming verlening te actualiseren en optimaliseren.

Je toetst besluiten, verwerkt handhavingsverzoeken en bent inhoudelijk juridisch sparring-partner van de vergunningverleners Daarnaast spelen ook de politiek-bestuurlijke aspecten een grote rol in deze functie en ben je breed inzetbaar voor algemene juridische onderwerpen, zoals juridisch advies over GS stukken, WOB verzoeken, aanpassen verordening, etc.

Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke en complexe onderwerpen / kwesties en vertegenwoordigt GS bij de provinciale bezwarencommissie, de rechtbank en de Raad van State.

De Wet natuurbescherming is een samenvoeging van 3 afzonderlijke wetten. Dat betekent dat het taakveld breed is. Wij zoeken daarom iemand die in ieder geval kennis en / of ervaring hebben met één van de onderstaande onderdelen : Soortenbeleid, o.

a. wildbeheer en schadebestrijding Het vellen van houtopstanden en herplantplicht Gebiedsbescherming en daarnaast in staat is om kennis over te dragen binnen het team.

Kandidaatomschrijving

Competenties

 • overtuigingskracht;
 • doorzettingsvermogen;
 • besluitvaardig;
 • een open, flexibele en creatieve houding gericht op samenwerking.
 • Eisen

 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving en ervaring met het werkveld.
 • Een voltooide universitaire studie Nederlands recht met als specialisatie bestuursrecht.
 • Zelfstandig kunnen procederen.
 • Wensen

 • Moeiteloos kunnen opereren in een omgeving die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen.
 • Pro-actief in gezamenlijkheid opereren en het geheel overzien, waarbij het gevraagde
 • resultaat behaald wordt.

 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Het vermogen om onafhankelijk te adviseren.
 • Analytisch vermogen gericht op oplossingen.
 • Over Daerom!Daerom! bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Vanuit ons organisch kennis en netwerkorganisatie werken samen met freelance professionals en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband, hetzij direct bij ons, of op basis van gewerkte uren via onze payroll partners.

  U krijgt van ons altijd feedback! Wij beoordelen elke aanmelding en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij vanzelfsprekend om meer informatie, vaak ook om referenties.

  Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt! Reacties ontvangen wij via de daarvoor bedoelde button graag voorzien van een CV in Word-formaat en een korte motivatie.

  Als wij verder met u het offertetraject ingaan kunnen wij u vragen om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken! Vanzelfsprekend krijgt u uw CV alvorens bij de opdrachtgever in te dienen nog een keer te zien, zodat u ook weet hoe u naar de opdrachtgever gepresenteerd wordt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier