Team lead content
Nationale Opera & Ballet
Amsterdam, NL
2 dagen geleden

Team lead content

Bron : Benita van Ingen

Nationale Opera & Ballet is op zoek naar een :

Over ons

Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium.

Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties te presenteren. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie.

Wil jij hieraan bijdragen?

Over de functie

Als Team lead Content ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitbouwen van de contentstrategie. Samen met jouw team zorg je ervoor dat de gestelde doelen worden behaald.

Je bent verantwoordelijk voor alle off- en online content van De Nationale Opera, Het Nationale Ballet en Nationale Opera & Ballet.

Zowel inhoudelijk als qua look & feel. Van printuitingen als programmaboeken, flyers en de seizoensbrochure tot banners en alle content op de website.

Een belangrijk onderdeel is het continu optimaliseren van de website.

Over het team waar je in komt te werken

Binnen het Content team denken we continu na over welke content we wanneer, in welke vorm, op welk kanaal, naar wie communiceren.

Voor iedere productie houden we een brainstorm en bedenken we content die het verschil maakt. Het doel van ons team is mensen enthousiasmeren voor de kunstvormen opera en ballet, de naamsbekendheid van Nationale Opera & Ballet, De Nationale Opera en Het Nationale Ballet vergroten.

Daarnaast hebben we maatschappelijk doelstellingen op het gebied van talentontwikkeling, diversiteit en educatie.

Als Team lead Content ben je onderdeel van het Management Team binnen de afdeling Marketing, Communicatie en Verkoop. Je geeft leiding aan het Content Team : je stuurt de interne Studio van DTP-ers, coördinator drukwerk, on- en offline redacteuren en de online content manager aan, waar een social media team en videoconceptcreatie onder valt.

Kan jij jouw hands-on mentaliteit en initiatiefrijke aanpak combineren met het aansturen, motiveren en ontwikkelen van jouw team? Dan zoeken wij jou!

In de praktijk ben je een spin in het web’ die regelmatig samenwerkt met andere disciplines en afdelingen, zoals Marketing, Pers, Data, Dramaturgie, Fondsenwerving & Relatiebeheer en Educatie, Participatie en Programmering.

Iets voor jou?

Kortom : ben je van alle markten thuis, ben je een content tijger en goed in het managen van projecten? Ben je scherp, kritisch en creatief?

Heb je een grote interesse in opera en ballet of wil je die graag ontwikkelen? Beschik je over een HBO / WO afgeronde opleiding op het gebied van Communicatie / Journalistiek / Theater / Media of aanverwant?

En heb je al een aantal jaren werkervaring?

Wacht dan niet langer en solliciteer! We zijn benieuwd naar jou dus verras ons met een inspirerende, overtuigende of bijzondere motivatiebrief.

Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusiviteit. Vacatures staan open voor iedereen. Solliciteer voor 25 oktober en maak snel met ons kennis om te kijken of de klik er is!

De eerste ronde gesprekken worden gevoerd door Hoofd MCV, online content manager en HR adviseur. We kijken ernaar uit je te ontmoeten tijdens een online gesprek in de eerste twee weken van november.

Wat wij bieden

 • het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.640 en maximaal € 5.162 per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur);
 • 8% vakantiegeld;
 • 30 vakantiedagen én 5 ATV dagen;
 • een goede pensioenregeling;
 • een reiskostenvergoeding;
 • trainings- en opleidingsmogelijkheden;
 • een Employee Benefits verzekeringenpakket;
 • korting op een sportschoolabonnement;
 • aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier