Verzorgende IG, afdeling ouderen met dementie
Stichting De Waalboog
Nijmegen, NL
1 dag geleden

De afdeling

Waterlelie ligt in het oudere gedeelte van Joachim en Anna, wat zorgt voor een authentieke, warme sfeer. In totaal wonen er 18 bewoners met een psychogeriatrische achtergrond.

Hun wereld is klein en voor een groot deel naar binnen gericht, maar ze weten elkaar zeker te vinden in de twee huiskamers van Waterlelie.

Of het nu gaat om de wat prikkelarmere of de juist prikkelrijkere huiskamer : er is altijd een medewerker aanwezig, die met warmte en aandacht klaarstaat om de dag van de bewoners meer glans te geven.

Dat lukt, omdat het team precies weet met wie ze te maken hebben : meneer De Vries wordt blij van een kopje koffie met slagroom, mevrouw Jansen vindt het fijn om even een aai over haar arm te krijgen.

Ook in de verzorging is kennen’ en respecteren heel belangrijk. Wil een bewoner wat langer uitslapen? Prima! Ontbijt iemand graag op bed?

Geen probleem! Kan mevrouw Zweers zich met wat sturing nog zelf aankleden, als ze de tijd maar krijgt? Dan wordt die ruimte gemaakt.

Het team

Team Waterlelie is hecht. De zorg voor de bewoners is echt een gezamenlijke uitdaging, waarin hiërarchie of afgebakende taken niet de boventoon voeren.

Natuurlijk, ieder teamlid heeft eigen expertise en verantwoordelijkheden, maar ze staan samen voor dat hogere doel : nog beter aansluiten bij de leefwijze van de individuele bewoners.

Juist daarom is het geen gespreid bedje, bij Waterlelie. Sterker nog : Waterlelie schudt dat bed sinds begin 2019 stevig op.

Bewoners meer regie geven, vraagt tenslotte om een andere werk- én denkwijze. Hoe ziet de ideale zorg er precies uit? Waar haal je de tijd vandaan?

Hoe laat je de routine los, zonder de grip te verliezen? Wat werkt wel, wat pakt minder goed uit? Welke aanpassingen zijn daarvoor nodig?

Zo’n proces gaat niet altijd van een leien dakje, maar dat houdt Waterlelie niet tegen. Integendeel. Ben jij dus een bouwer?

Ben je het type stilstand is achteruitgang’? Dan zou je weleens heel goed op je plek kunnen zijn bij Waterlelie!

Psychogeriatrie moet bij je passen. Je krijgt te maken met mensen die veel in bed liggen, maar ook met mensen die nog graag dingen zelf doen en daar de tijd voor moeten krijgen.

Daarnaast moet je om kunnen gaan met passiviteit, onbereikbaarheid en soms ook boosheid. Maar tegelijkertijd : wie de juiste snaar weet te raken, krijgt de mooiste cadeautjes, hoe klein soms ook : een blije lach, een ontroerde blik.

Ervaring met psychogeriatrie helpt daarbij, maar veel belangrijker nog zijn positiviteit, empathie, respect en betrokkenheid.

Want dán bouw je de band op die zo belangrijk is. Dán breng je met je houding, je stemgeluid, je mimiek een stralende lach op het gezicht van de mensen voor wie je zorgt.

Dán vindt je de weg naar de wereld van de bewoner, die jou zo nodig heeft. Of misschien ook even niet. Soms kun je iemand beter even met rust laten.

Of een collega vragen om het van je over te nemen. Ook dát moet je aanvoelen. Heb jij een warm hart voor de bewoner, goede voelsprieten en zin om samen te bouwen aan beter?

En heb je een diploma Verzorgende IG? Wie weet is er een match!

Team Waterlelie zoekt versterking van een verzorgende IG, die beschikbaar zijn voor gemiddeld 28 uur per week. Werk je liever meer of minder?

Dan is dat voor de functie van verzorgende bespreekbaar. Je aanvangssalaris is conform de CAO-VVT. Het maandsalaris wordt aangevuld met een vergoeding voor de onregelmatigheid.

Daarnaast ontvang je vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering.

Voor De Waalboog begint goede zorg op dát punt in het leven waar alles voor mensen nog paste’. Toen dus alles nog bij elkaar kwam.

In mensen, in omgeving, in dierbare rituelen en patronen. Dat punt in het leven waar het voor het laatst als thuis voelde, letterlijk en figuurlijk.

Als het leven van iemand dan opeens kantelt, getroffen door ouderdomsproblemen, helpt De Waalboog mensen om de verhaallijn van hun leven zoveel mogelijk weer op te pakken.

Met ongeveer 600 bewoners, iets meer dan 1000 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers is Stichting De Waalboog één van de grootste organisaties voor zorg, welzijn en wonen in de regio.

Maar groot’ is in onze ogen niet echt belangrijk. Wij willen professioneel, respectvol, oprecht, ondernemend en verbindend zijn.

Vanuit onze vijf locaties in Nijmegen bieden wij de bewoners, de bezoekers van de dagbehandeling en de mensen die thuiszorg ontvangen dan ook de meest hoogwaardige en belevingsgerichte zorg en een zo passend mogelijk vervolg van hun leven.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier