Docent Biologie
Dendron College
Horst
3 dagen geleden

Functie beschrijving

Het Dendron College is een middelbare school die onderwijs verzorgt aan 1954 leerlingen, van vmbo tot en met gymnasium. Wij geven oprechte en individuele aandacht aan elke leerling.

We werken doordacht aan onderwijsinnovatie met als doel leerlingen leren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces te nemen.

Wij zijn een persoonlijke school, waar onderwijs wordt gegeven van hoogwaardige kwaliteit, voor iedereen op maat. Daarnaast willen wij als school nadrukkelijk deel uitmaken van de plaatselijke gemeenschap.

Dit doen we door onze leerlingen niet alleen binnen onze school voor te bereiden op hun rol in de maatschappij, maar ze ook steeds meer ín die maatschappij zelf te laten leren.

Hiervoor werken we nauw samen met bedrijven, instanties en projecten in onze regio als onderdeel van het zogenaamde buitenschools leren’.

Onze leerlingen van nu zijn immers de burgers van de toekomst!

Ben jij die docent die jouw fascinatie over alles wat leeft op aarde enthousiast weet over te brengen op leerlingen? Kun jij jouw leerlingen inspireren om met een onderzoekende houding zo veel mogelijk te leren?

Geniet jij er van om jouw kennis en passie voor Biologie over te brengen op leerlingen?

Van eerste cel tot oerwoud, als docent Biologie weet jij exact uit te leggen hoe het is ontstaan. Wij zoeken voor het Dendron College een gepassioneerde 2e graads docent Biologie.

Voortplanting, genetica, evolutie en ecologie zijn voor jou herkenbare begrippen als bevlogen docent biologie. Jij weet als geen ander de leerlingen te motiveren en enthousiasmeren voor de mirakelen van de biologische wereld.

Je bent verantwoordelijk voor het geven van boeiende en eigentijdse lessen Biologie aan onze leerlingen. Je kijkt naar de verschillende behoefte die er zijn binnen de klas en speelt daarop in met passende werkvormen, zodat leerlingen in hun eigen tempo kunnen werken.

Je creëert tevens een veilige en uitdagende leeromgeving die aansluit op de huidige generatie. Je bent flexibel, initiatiefrijk en bereid om te experimenteren als het gaat om vakinhoud.

Je kunt nauw samenwerken met collega’s binnen je team en sectie en draagt op een constructieve manier bij aan de organisatie als geheel.

Tevens heb je oog en aandacht voor de samenwerking met regionale partners om ook voor jouw vakgebied het buitenschools leren’ in te kunnen zetten.

Functie eisen

 • Een enthousiaste docent die het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor het vak Biologie;
 • Ervaring in het geven van lessen in het vak Biologie;
 • Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
 • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Biologie;
 • Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Biologie maar bent daarnaast ook flexibel, zelfstandig en ondernemend;
 • Bekendheid met regionale mogelijkheden om voor het vak Biologie het buitenschools leren’ te stimuleren.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier