Pedagogisch Coach
Wasko Kinderopvang
Papendrecht, NL
4 dagen geleden
source : deBanenSite

Wasko Kinderopvang zoekt een Pedagogisch Coach te HBO geplaatst op 18-10-2019

PEDAGOGISCH COACH WASKO KINDEROPVANG (24-28 UUR)

DE ORGANISATIE :

Wasko Kinderopvang is dé regionale maatschappelijke* kinderopvangorganisatie in de Alblasserwaard. De organisatie biedt al 30 jaar kinderopvang aan voor kinderen van 0-

13 jaar in kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen buitenschoolse-, tussenschoolse- en vakantieopvang. Wasko heeft meer dan 50 locaties verspreid over 4 gemeentes : Alblasserdam, Molenlanden Papendrecht en Sliedrecht.

Ruimte om te groeien staat bij Wasko centraal. Voor kinderen op basis van de vijf O’s : Ontwikkeling, Ontspanning, Opvoeding en dit alles in een uitdagende en veilige Opvangomgeving in samenwerking met ouders, het Onderwijs, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Voor ouders in werk, studie en persoonlijke ontwikkeling, zodat werk en gezin gecombineerd kunnen worden. Voor medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en kansen te krijgen.

Wasko is een lerende organisatie die luistert naar de vragen, wensen en behoeften van kinderen, ouders en haar medewerkers.

We werken met een pedagogische beleidsplan met daarin de uitgangspunten van pedagogisch verantwoorde opvang. We sluiten aan op nieuwe ontwikkelingen in de kinderopvang.

 • Wasko is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie. Maatschappelijke kinderopvangorganisaties herinvesteren de winst in de organisatie, bieden opvang aan alle kinderen van 0 t / m 12 jaar en zorgen voor een doorgaande ontwikkellijn.
 • Ieder kind heeft recht op optimale ontwikkeling.

  Wij zijn op zoek naar een stevige en mensgerichte pedagogisch coach (24-28 uur)

  Wat je echt doet :

  Als pedagogisch coach observeer je de pedagogische kwaliteit op de groep en verbeter je daar waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld rond een specifiek thema zoals de zes interactieve vaardigheden, opbrengstgericht werken of Gezonde Kinderopvang.

  Je draagt bij aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze pedagogisch medewerkers in de breedste zin van het woord.

  Zowel op pedagogisch vlak, maar ook bij het inbedden van veranderingen binnen de organisatie heb je een belangrijke rol.

  Je geeft advies bij complexe werksituaties en je draagt ons pedagogisch beleid uit. Naast coachende vaardigheden heb je door je kennis en ervaring een deskundigheid bevorderende rol.

  Hoe je dat doet :

  Je coacht medewerkers, je signaleert knelpunten in relatie tot werkwijzen en je hebt een belangrijke voorbeeldfunctie. Je draagt bij aan de kwaliteitsverbetering op de verschillende locaties, je bewaakt de kwaliteit van het functioneren van medewerkers en bespreekt dit met de teamleiders.

  Je zorgt ervoor dat theoretische kennis die tijdens scholingen gegeven wordt in de praktijk zichtbaar wordt. Je fungeert als voortrekker bij veranderprocessen als gevolg van wijzigingen in ons pedagogisch beleid en je zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van in-

  en externe ontwikkelingen op het gebied van kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en andere soorten kinderopvang. Daarnaast word je opgeleid tot babyspecialist en draag je deze kennis over aan onze pedagogisch medewerkers in je rol als coach.

  Wie zoeken we :

  Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding. Je beschikt over een brede actuele kennis van het vakgebied pedagogiek en hebt aantoonbare ervaring op het gebied van coaching.

  Je hebt kennis van Voor- en Vroegschoolse Educatie. Je hebt kennis van en ervaring met (interventie)methodieken, principes en instrumenten van coaching en bij voorkeur ervaring met Video Interactieve Begeleiding.

  Je bent een stevige persoonlijkheid, integer en sensitief en je kunt je gemakkelijk (mondeling en schriftelijk) uitdrukken.

  Je bent klantgericht, opereert proactief en denkt in oplossingen.

  Je bent in staat om zowel zelfstandig als in een team te opereren.

  Wat krijg je :

  We zijn een betrouwbare partner in de opvoeding van de kinderen en we zorgen ervoor dat we weten wat de klant van ons wil.

  We staan open voor nieuwe ontwikkelingen. We durven buiten de geijkte paden te denken. We zijn creatief en kunnen improviseren en snel schakelen als kansen zich voordoen.

  We hebben oog voor trends in de maatschappij en hebben een open en transparante cultuur.

  Een uitdagende baan, waarin je verantwoordelijk bent voor het coachen van een aantal locaties. Je maakt onderdeel uit van het team Pedagogiek & Kwaliteit.

  Je krijgt ruimte jezelf te ontwikkelen. Je werkt in een omgeving waar de balans tussen mensgerichtheid, klantgerichtheid en zakelijkheid vanzelfsprekend is.

  Een omgeving waar initiatieven worden gewaardeerd en fouten maken mag. We bieden je een salaris volgens schaal 9 van de cao Kinderopvang, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opleidingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding en deelname aan het fietsplan.

  Dit alles in een organisatie die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen, die buiten de geijkte paden durft te denken. Een organisatie die creatief is, kan improviseren en snel kan schakelen als kansen zich voordoen.

  Een organisatie die oog heeft voor trends in de maatschappij en een open en transparante cultuur heeft.

  Jouw droombaan :

  Wil je aan de slag als coach en weet je alles van de ontwikkeling van kinderen en wil je meer weten over deze functie, dan kun je je vragen stellen aan Paula van de Mheen.

  Zij is te bereiken op (078) 615 71 65. Tevens maakt een praktijkassessment onderdeel uit van de procedure. Tijdens dit praktijkassessment ga je een uur de groep op, waarbij je gaat waarnemen en vervolgens advies geeft aan de selectiecommissie over het pedagogisch handelen.

  Dit assessment vindt plaats op 11 november as.

  Mirjam Lodder, pedagogisch coach, afkomstig uit de jeugdzorg : Ik had nooit gedacht dat mijn ervaring in de jeugdzorg zo goed bruikbaar is binnen de kinderopvang.

  Mijn ervaring is juist zo waardevol bij het coachen van pedagogische medewerkers bij het (vroeg)signaleren van en de samenwerking met zorginstellingen.

  Interesse in de functie van Pedagogisch Coach bij Wasko Kinderopvang regio ?

  Reageer nu met je CV en motivatie via de "solliciteer" button.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier