docent levensbeschouwing
Carmel
Hengelo, NL
3 minuuten geleden
 • Referentienummer : 3918
 • Ingangsdatum : 01-08-2020
 • Contracttype : Tijdelijk
 • Omvang : 0,4 fte - 0,4 fte
 • Dienstverband : Parttime
 • Graad : 1e en / of 2e graads
 • Salaris : Schaal LB of LC, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal
 • Extra's : Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering, laptop.
 • Ben jij een enthousiaste en praktijkgerichte docent levensbeschouwing, vind je het leuk om onderwijs te ontwikkelen en werk je graag samen?

  Houd jij ervan je good practices te delen met collega's en ken jij vmbo-leerlingen als de beste? Reageer dan direct op deze baan in Deventer!

  Jouw verantwoordelijkheden

  We zijn op zoek naar een collega die het onderwijs samen met het team blijft vernieuwen en verbeteren. Jij bent een ware onderwijsontwikkelaar.

  Je krijgt er energie van om de lessen levensbeschouwing naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten als school flink in op burgerschap, waarbij de samenwerking met de andere vakken en vaardigheden belangrijk zijn.

  Je geeft lessen levensbeschouwing aan onze vmbo-leerlingen in alle mogelijke afdelingen. Je differentieert in de les en daagt leerlingen die dat aankunnen uit om op te verdiepen.

  Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol levensbeschouwing in ons dagelijks leven speelt. Je lessen zijn ook praktisch.

  Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en verzorging van lessen aan de niveaus vmbo basis, kader en / of gemengd theoretisch.

  Je past diverse pedagogische en didactische methoden toe om leerlingen zelfstandig te 'leren leren'. Je creëert daarbij een leerklimaat waarin zij zich veilig en gewaardeerd voelen én vertrouwen ontwikkelen in eigen kennen en kunnen.

  Jij ziet het goede in elke leerling en ontdekt wat hen beweegt. Jij laat het vak levensbeschouwing leven voor de leerlingen, zodat ze plezier ervaren in het leren.

  Je helpt de leerlingen uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken voor een profiel in de bovenbouw.

  Je maakt op basis van de beschikbare informatie, en van zachte kenmerken als bijvoorbeeld werkhouding, motivatie en gedrag, een zorgvuldige duiding van de inschatting van mogelijkheden en capaciteiten van leerlingen.

  Op basis van die inschatting zorg jij met differentiatie in de klas voor gelijke kansen voor iedere leerling.

  Je werkt als docent levensbeschouwing samen in een prettige sectie. Daarin krijg je veel vrijheden en staat de sectie altijd open voor nieuwe ideeën en eigen inbreng, en hecht ook waarde aan de gezamenlijke afspraken.

  Jouw profiel

  Je bent een gedreven docent, een specialist in jouw vakgebied. Je weet leerlingen en collega’s te enthousiasmeren en uit te dagen om het beste uit hunzelf te halen.

  We zoeken een ervaren docent met een positieve instelling, die graag initiatief neemt in het samen ontwikkelen van ons onderwijs.

  Jouw lessen zorgen voor een glimlach op het gezicht van de leerlingen! Je bent flexibel, professioneel en je bouwt mee aan de school.

  Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van projecten.

  Je deelt je inhoudelijke kennis met anderen en kunt goed samenwerken, onder andere met jouw collega’s. Je beschikt minimaal over een relevante tweedegraads onderwijsbevoegdheid.

  Daarnaast ben je bedreven in het gebruiken van ICT-toepassingen en weet deze in te zetten in de lespraktijk.

  Jouw werkplek

  Je geeft les op De Marke, een school voor vmbo en onderbouw havo / vwo. Op De Marke (circa 1.300 leerlingen en 180 collega’s) ontdekken de leerlingen wat hen beweegt.

  De collega’s zijn gericht op het goede en het mooie en zijn blijvend op zoek naar wat werkt voor de leerling.

  Het onderwijs van De Marke bestaat uit de leerroutes basis / kader, mavo / havo en Het Corberic (een leerroute gebaseerd op de principes van vrijeschoolonderwijs).

  Als docent werk je in één van de vijf onderwijsteams. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan de thema’s praktisch en actief leren, interdisciplinair werken, verbinding zoeken met Deventer en maatwerk in de klas.

  Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer is een Algemeen Bijzondere onderwijsinstelling met de kenmerken van het openbaar onderwijs.

  Het Etty Hillesum Lyceum telt ruim 5.000 leerlingen en ruim 550 medewerkers. De organisatie bestaat uit vijf relatief autonome scholen die samen het onderwijsaanbod voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs in en rond de gemeente Deventer aanbieden.

  Ons aanbod

  Het betreft een tijdelijk functie, voor tenminste de duur van één schooljaar. De Marke vindt het belangrijk dat je als nieuwe collega goed en warm wordt ontvangen.

  Je kunt rekenen op goede begeleiding door een docentcoach en de vaksectie.

  De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal 4.

  301 euro (schaal LB) of een salaris van maximaal 5.012 euro bruto (schaal LC) per maand bij een volledige werkweek. Dit salaris is conform de CAO VO.

  Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier