Jurist
Werkzoeken.nl
Arnhem, NL
3 dagen geleden
source : Joof.nl

Over de functie

Regels zijn er voor iedereen. Ze zorgen ervoor datonze samenleving functioneert. En als Jurist Bestuursrecht ben jeconstant bezig met die regels en het nalevenervan.

Als Juridisch Medewerker Bestuursrecht hebje kennis van de Algemene wet bestuursrecht, Wet openbaarheid vanbestuur en Omgevingswet.

Je werkt daarbij voornamelijk binnen hetteam Ruimtelijke Ordening en vertegenwoordigt de gemeente inbestuursrechtelijke procedures.

Jij bijt je vastin juridische vraagstukken die vanuit beleidsmedewerkers, bewonersof het bestuur komen. Als Jurist Bestuursrecht toets je of destukken voldoen aan de relevante wettelijke kaders.

Daarbij schrijfje inhoudelijke beroepen, hoger beroepen en cassaties. Hetverdedigen van standpunten van de gemeente hoort ook bij hettakenpakket van de Jurist Bestuursrecht.

Tot slot zit je ook metbelanghebbenden aan tafel om vooraf de mogelijkheden binnen hetrecht te bespreken. Kortom, een dynamische functie die nooitverveelt.

Als JuristBestuursrecht :

 • Ben je op de hoogte vande Omgevingswet;
 • Adviseer je gevraagd- enongevraagd het bestuur;
 • Beschik je over goedegespreksvaardigheden;
 • Kan je omgaan metpolitieke sensitiviteit en verschillendebelangen;
 • Heb je een goed ontwikkeld analytischvermogen.
 • Voor deze vacature ga jewerken bij een gemeente in Gelderland als Jurist Bestuursrecht metkennis van de Omgevingswet. Veel gemeenten moeten in 2020 toch echtwerk gaan maken van de Omgevingswet, juist daarom is kennis van deOmgevingswet voor dit jaar echt eenpré.

  Functie eisen

 • Afgeronde HBO of WO opleidingRechten;
 • Kennis van de Omgevingswet is eenpré;
 • Goed gevoel voor politieke, bestuurlijkeen ambtelijke verhoudingen;
 • Minimaal 1 jaarervaring als jurist bij een gemeente of andereoverheidsorganisatie.
 • Over het bedrijf

  Vanuit Maandag® hebben wij een groot netwerk aan o.a.gemeenten, provincies en waterschappen van wie wij regelmatiguitdagende opdrachten krijgen.

  De focus en uitdaging in dezeopdrachten verschillen vaak en samen gaan we kijken welke projecteninteressant voor je zijn.

  Dit kan bijvoorbeeld een kleineregemeente zijn met een brede rol of een grotere gemeente waar juistmeer stedelijk gebied is.

  Je krijgt een marktconformsalaris en wij vergoeden €0,19 per kilometer. Daarnaast hebben wijgoede secundaire arbeidsvoorwaarden en een vast dienstverbandbestaat tot een van de mogelijkheden.

  Kan jij niet wachten om tebeginnen bij Maandag? Reageer dansnel!

  Solliciteren

  Herken jij jezelfin dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap?Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkortdan net zo tof uit als die vanons.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier