Procesmanager stedelijke ontwikkeling
YACHT
Zaandam, NL
3 dagen geleden

Over de functie

Wil jij als procesmanager een belangrijke rol spelen in het programma MAAK.Zaanstad en verantwoordelijk zijn voor de transformatie van bijvoorbeeld het Hemkade gebied of het Gasfabriek terrein in Krommenie?

Of ga je liever voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in Zaandam? Dat kan ik de rol van procesmanager stedelijke ontwikkeling in Zaanstad!

Als procesmanager ga je samen met de inwoners en organisaties van Zaanstad vormgeven aan de ambities die verwoord zijn in MAAK.

Zaanstad. In plaats van het vanuit de gemeentelijke organisatie ontwikkelen van een visie en aanpak, ga je op zoek naar draagvlak, de verbinding en inbreng van buiten.

Je zoekt de verbinding met buiten en verbindt maatschappelijke en stedelijke ambities. Samen met de relevante externe partijen kom je tot een visie en plan van aanpak die zoveel mogelijk aansluit op de wensen van de inwoners en organisaties van Zaanstad op het gebied van ruimte, economie, duurzaamheid, maatschappelijk en cultuur (historie).

Jij legt samen met de verantwoordelijke programma- of gebiedsmanagers de verbindingen met relevante interne en externe partijen.

Gebiedsontwikkeling heeft voor jou geen geheimen. Tegelijkertijd ben jij nieuwsgierig om buiten de kaders te kijken. Jij kan worden ingezet op de realisatie van concrete projecten, op complexe dossiers of incidenteel op processen die gemeente-breed spelen.

Eigen initiatief, verbinder, strateeg, communicatief en zelfredzaamheid zijn kenmerkend voor de functie. Omdat je in een politieke omgeving werkt ben je je bewust van je positie, je bijdrage aan de organisatie en de aansturing en de afstemming die dat vraagt.

Je opereert in een spanningsveld tussen vragen en verwachtingen van de buitenwereld en hetgeen de gemeente kan en wil. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk en het samenwerken en creëren van draagvlak met het maatschappelijk middenveld, bewoners en bedrijven staan in deze functie centraal.

Functie-eisen

Welke kennis en ervaring neem jij mee om succesvol te worden als procesmanager :

 • Je hebt WO werk- en denkniveau en bent in staat om het abstracte ideeën concreet te maken;
 • Je hebt (zeer) ruime ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent onafhankelijk in je denken en in staat om je eigen visie te ontwikkelen en uit te dragen;
 • Je weet wat het is om in een politieke omgeving te werken;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, je bent onderhandelingsvaardig en kan overtuigen;
 • Je kan projectmatig werken en je kan je team enthousiasmeren;
 • Je bent toegankelijk en zorgt ervoor dat informatie gedeeld en uitgewisseld wordt;
 • Je bent in staat om relevante interne en externe partijen te verbinden en mee te nemen;
 • Je bent flexibel en praktisch en beschikt over humor en relativeringsvermogen;
 • Je bent bovenal een leuke collega om mee (samen) te werken; je bent creatief en je weet ideeën vorm te geven en anderen hiervoor te enthousiasmeren.
 • Arbeidsvoorwaarden

  ij Yacht kun je alle kanten op :

  Kom je in dienst bij Yacht, en voer je diverse projecten uit bij onze opdrachtgevers? Daarvoor kennen we een prima CAO met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

 • Een lease-auto behoort bij sommige functies tot de mogelijkheden. Minstens even interessant zijn je ontwikkelmogelijkheden;
 • leerzame projecten, aangevuld met opleidingen en cursussen. Want jezelf blijven ontwikkelen vinden we bij Yacht erg belangrijk.

  Geef je de voorkeur aan een dienstverband direct bij onze opdrachtgevers? Dat kan, want werving & selectie maakt een belangrijk deel uit van onze dienstverlening.

  Nieuwsgierig? Ik vertel je er graag méér over.

  Lees meer over werken bij Yacht Engineering

  Waarom Yacht?

  Uitdagende opdrachten bij toonaangevende organisaties, een groot netwerk en volop ontwikkelingsmogelijkheden : dat zijn de voordelen van werken bij Yacht.

  Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien. We zoeken samen naar opdrachten die bij je passen en helpen je om je ambities waar te maken.

  Via opleidingen en coaching bijvoorbeeld, maar ook door je uit te nodigen voor interessante bijeenkomsten, kennissessies en inspirerende uitjes.

  Via ons heb je toegang tot een netwerk van duizenden professionals die hun kennis maar wat graag met jou delen.

  Werken bij Zaanstad is werken in een inspirerende omgeving. Ons moderne stadhuis ondersteunt het nieuwe werken met technologische toepassingen en is zo opgezet dat samenwerken met de ongeveer 1200 collega’s (bijna) vanzelf gaat.

  De ambities en vraagstukken van Zaanstad zijn groot en de middelen zijn beperkt, dat betekent dat we creatief en innovatief moeten zijn.

  Dat bereiken we door verantwoordelijkheden laag in de organisatie leggen. Hierdoor lever je als individuele medewerker al snel een zichtbare toegevoegde waarde aan de stad, haar inwoners of de organisatie.

  Realisatiekracht, betrokkenheid en durf zijn eigenschappen waar wij trots op zijn.

  Binnen de sector Openbare Ruimte werken ongeveer 250 mensen in vier afdelingen nauw samen in een keten van beleidsontwikkeling, projectrealisatie en onderhoud van de openbare ruimte.

  De afdeling Strategie & Beleid (ca. 20 collega’s) richt zich op het scheppen van de voorwaarden voor het beheer, het inspecteren, de vervanging en hetonderhoud van de openbare ruimte.

  Er wordt binnen deze afdeling nauw samengewerkt met andere vakdisciplines en met beleidsadviseurs. Ook het vastleggen van informatie over de objecten die beheerd worden, gebeurt binnen deze afdeling

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier