SRE Software Engineer - Buying
bol.com
Utrecht, NL
1 dag geleden

Hoe maak je onze klanten blij?

Bol.com is op een missie om het dagelijks leven voor meer dan 13 miljoen klanten makkelijker te maken. Samen met zo’n 49.

000 partners willen we klanten maximaal relevante proposities aanbieden. Om daarin te slagen, overwinnen we een eindeloze reeks complexe (en intellectueel stimulerende) tech uitdagingen.

Platform uptime, snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid moeten 24 / 7 op orde zijn. En we dienen ervoor te zorgen dat de omgeving kan worden aangepast, want we innoveren non-stop en evolueren naar een product-led organisatie waar technische teams autonoom werken.

Snel innoveren en sturen op betrouwbaarheid van wereldklasse zijn cruciaal. Ben je zowel thuis in klassieke’ Dev als in Ops?

En kijk je ernaar uit om je expertise te benutten en te schalen om ontwikkelteams in staat te stellen als volwaardige SRE-teams te werken? Lees dan snel verder!

Wat je doet als Site Reliability Engineer - Buying

Als Site Reliability Engineer help je (tech) productteams om hun impact te maximaliseren. Die teams behoren tot een klein aantal functionele domeinen die (zeker met jouw hulp) klaar zijn om de volgende stappen in hun SRE-reis te zetten.

Jij richt je primair op het versterken van teams in het Buying domein die core webshop, mobiele app en een breed scala aan andere oplossingen ontwikkelen.

Jouw team zoomt in op een selectie van deze producten. Iets waar jij ongeveer 60% van je tijd in investeert. Daarnaast trek je op met SRE-specialisten in andere domeinen.

Identificeer en pak organisatie brede uitdagingen samen aan, bijvoorbeeld op het gebied van shared tooling, standaardisatie, kennisdeling en evenementen.

Onze langetermijnvisie is helder. Onze missie is bekend. Maar hoe bereiken we de pot met SRE-goud aan het einde van de ontwikkelingsregenboog?

Daarvoor kijken we naar jou en je collega’s. We vertrouwen erop dat jij het voortouw neemt. Werk aan de juiste oplossingen, zowel technisch als niet-technisch.

En help ons om SRE doelen te bereiken.

Onze SRE-teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden en aandachtsgebieden. Zo vullen we elkaar aan. We leren continu van elkaar en helpen elkaar groeien.

Onze uitgebreide ervaring op het gebied van system en software-engineering helpt onze impact te maximaliseren. Op dit moment worden we vooral blij van een nieuwe collega met een software engineering achtergrond.

We rollen de bol.com blauwe loper nog verder uit als je ook hands-on SRE-ervaring inbrengt. Maar zelfs als dat niet zo is, onboarden we je met plezier.

Er zijn genoeg collega’s die je op weg willen helpen en relevante trainingen geven je een extra voorsprong. Basiskennis van SRE-concepten is uiteraard wel een vereiste.

Gezien de missie van het SRE-team het versnellen van SRE-adoptie door, vaak bedrijfskritische, producten is het noodzakelijk dat je SRE-bewustzijn kunt creëren en cultiveren, binnen teams en bij leadership.

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Je werkt graag samen. Met peers. Sparren met een diverse groep mensen is niet jouw ding : je geeft de voorkeur aan het gezelschap van directe peers
 • Je houdt van zekerheden En schuwt nieuwe uitdagingen, tooling en technieken
 • Je bent een beetje een betweter Je baseert oplossingen liever op eigen aannames dan op collegiale input het luisteren naar en integreren van hun ideeën en inzichten kost te veel tijd en moeite
 • Je geeft power graag weg Je houdt ervan om collega's te empoweren en doet je uiterste best om teams beter te maken
 • Je hebt een fijne neus voor oplossingen Je bent oplossingsgericht. Als zich niet meteen opties aandienen, ga je ernaar op zoek
 • Je bent een mensenmens Je opereert met een sterk gevoel van eigenaarschap en autonomie, maar pakt uitdagingen liever met collega’s aan dan helemaal solo
 • Hier kom je terecht

  In deze rol ben je lid van het SRE Buying team, maar je communiceert met veel meer teams in dit en andere domeinen inzichten delen en best practices uitwisselen is een groot goed.

  Het SRE Buying team is multidisciplinair en bestaat uit Site Reliability Engineers met een achtergrond in system en software engineering, Product Delivery Managers en de SRE Lead aan wie je rapporteert.

  De rol heeft veel impact omdat betrouwbare microservices niet alleen onze teams ten goede komen, maar ook onmisbaar zijn voor klantreizen die productgrenzen overschrijden.

  Kun jij productteams in staat stellen de volgende stappen te zetten op hun SRE-reis? Welkom aan boord!

  Wij creëren een omgeving waarin we de kracht van diversiteit benutten.

  De voordelen van een blauw hart

  Aan en uit

  Bij bol.com snappen we als geen ander dat je eerst voor jezelf moet zorgen, dan voor je omgeving en dan voor bol.com. In die volgorde.

  Daarom krijgt iedereen bij bol.com 29 vakantiedagen.

  De cultuur en het kantoor

  Onze collega’s werken keihard om het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker te maken. Maar dit doen we uiteraard wel in een inspirerende en creatieve omgeving met leuke activiteiten!

  De extra's

  Denk hierbij aan trainingen, een lekkere lunch, eventueel een telefoon en een leaseauto, wanneer dit nodig is voor het uitoefenen van je functie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier