Digital Marketing Expert PBNL
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
6 dagen geleden

In het kort

Om de digitale ambities van ABN AMRO MeesPierson waar te maken, zoeken we versterking in ons E-commerce team. Ben jij die data gedreven digital marketing expert die de uitdaging aanneemt om de exclusieve private banking markt te bereiken, prospects en klanten weet te triggeren met onze hoogwaardige financiële expertise en daarbij e-

commerce verder uit te bouwen binnen de organisatie?Onze missie is altijd waardevol klantcontact’. Als marktleider beogen we Thought Leadership met onze financiële expertise en kennis van onze klanten.

Met een uitgekiende content marketing strategie trekken we gekwalificeerde prospects aan en zijn we in continue dialoog met onze bestaande klanten.

Relevantie is de sleutel en met het inzetten van marketing automation hebben we als doel het contact proactief, continue en vooral persoonlijk te maken.

Je werk

Op basis van jouw analyses ten aanzien van klant behoeften, (online) gedrag en business drivers initieer je concrete acties om online traffic, engagement en het aantal prospects te verhogen.

Je aandacht richt zich op de gehele funnel van (paid en owned media) acquisitie tot het onboarden van klanten. Je maakt namens het e-

commerce team onderdeel uit van het Multi Disciplinaire Team (MDT) waarin je zorg draagt voor de digitale invulling van de omninchannel, start-

stop en always on campagnes. Hierin bepaal je (mede) de digitale strategie om de campagne doelen te behalen en ben je hands-

on actief bij de uitvoering ervan. Daarnaast werk je met het e-commerce team aan het verder professionaliseren van de online dienstverlening op strategisch, tactisch en operationeel nivo.

Het team werkt volgens SCRUM, waarbij het werk gelijk wordt verdeeld en het team staat voor het eindresultaat. Je hebt enkele projecten als speciaal aandachtsgebied, zoals het verder uitwerken van email marketing waardoor email als volwaardig kanaal wordt uitgebouwd, waarbij er bijvoorbeeld lifecycle emailflows worden ingericht en 1 : 1 trigger based communicatie wordt gefaciliteerd.

Ook het verder uitwerken van de social media strategie en deze implementeren is een apart aandachtsgebied.Op alle gebieden schakel je frequent met interne stakeholders en bureau’s met aanvullende expertise.

Je profiel

Je bent een ondernemende en resultaat gedreven digital marketing expert die zorgt voor versnelling van de digitalisering van de private bank.

Je brengt aantoonbare kennis & expertise mee ten aanzien van e-commerce. Daarbij heb je ervaring en affiniteit met stakeholder management en kun je op een enthousiaste en vakkundige wijze mensen meenemen en overtuigen. Je hebt daarnaast :

 • HBO werk- en denkniveau met brede kennis van digitale marketing
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in een digitale omgeving
 • Aantoonbaar succesvol in traffic- en conversieoptimalisatie en leadgeneratie
 • Een data obsessie en je weet cijfers en inzichten te vertalen naar concrete verbeteringen
 • Alles in je om je team te laten excelleren en je schakelt makkelijk met een diversiteit aan mensen en rollen
 • Kennis en ervaring in werken conform de principes van SCRUM
 • Ondernemende drive
 • Aantoonbare ervaring in stakeholders mee te nemen en te overtuigen
 • Ervaring in de financiële sector is een pre.
 • Nederlands als moedertaal.
 • Je werkomgeving

  ABN AMRO MeesPierson is marktleider in Nederland en dit jaar voor de 15e keer uitgeroepen tot beste private bank van Nederland.

  De afdeling Commercial Marketing & Sales NL is verantwoordelijk voor de private banking formule en de online en offline vertaling daarvan.

  Je komt te werken in het E-commerce team van ABN AMRO MeesPierson (8 FTE), onderdeel van Commercial Marketing & Sales NL (ca 30 FTE).

  Het team heeft een cruciale rol bij het versnellen van de digitalisering binnen de private bank.Het is een jong & enthousiast team, waarin we van elkaar willen leren en waarin je volop ruimte krijgt om je ideeën uit te voeren en je expertise te benutten en door te ontwikkelen.

  Standplaats : ABNAMRO Hoofdkantoor Gustavmahlerlaan 10, Amsterdam

  We bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een bruto jaarsalaris van € 46.340 tot 66.182 op basis van 36 uur, waarbij inschaling plaats vindt op basis van kennis en ervaring
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement
 • Een goede pensioenregeling
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier