specialist open source intelligence
Politie
Venlo, NL
22 uur geleden

Wat ga je doen?

De visie van de Afdeling Regionale Informatie van Eenheid Limburg is het leveren van hoogwaardige intelligence voor een effectieve aanpak van veiligheidsvraagstukken.

Je verzamelt, interpreteert en analyseert informatie uit (online) open bronnen. Door deze informatie te combineren met politiesystemen, identificeer, analyseer en duid je trends, netwerken en fenomenen.

Met de verzamelde informatie draag je bij aan producten en diensten die leiden tot inzicht, overzicht en vooruitzicht voor de eenheid.

Je werkzaamheden staan in lijn met inlichtingen- en opsporingsbelangen. Je werkt binnen een juridisch kader, waarvan jij op de hoogte bent.

Je bent zowel adviseur als ambassadeur voor Open Source Intelligence (OSINT) voor de Eenheid Limburg en deelt je kennis en bevindingen zowel mondeling als schriftelijk op een inspirerende manier.

De samenwerking met collega's en partners zoek je actief op en je bent een stevige gesprekspartner op verschillende niveaus.

Waar ga je werken?

De Dienst Regionale Informatie Organisatie (DRIO) bestaat uit diverse afdelingen die de politieorganisatie 24 / 7 voorziet van actuele informatie voor het politiewerk.

Denk aan intelligence-specialisten, cyberspecialisten, wijkagenten en rechercheurs. Samen bouwen we als Dienst Regionale Informatie Organisatie van de Eenheid Limburg met onze partners aan een actuele en betrouwbare informatiepositie.

Je komt te werken op de Afdeling Regionale Informatie van de DRIO. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken, duiden en coördineren van informatie / signalen rond de thema's Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering (CTER), ondermijning, high impact crime, cybercrime en openbare orde en veiligheid.

Wie ben jij?

Jij bent die razendsnel schakelende, zeer deskundige informatiespecialist. Je durft zelf initiatief te nemen en kritisch naar jezelf en collega’s te kijken.

Je legt gemakkelijk verbindingen en verbanden en je denkt in oplossingen. Bovendien houd je wel van een stevige uitdaging en kun je wel tegen een stootje.

Zeker tijdens een crisis. Daarnaast houdt jouw wereld niet op waar het online stopt, maar heb je een brede interesse en kijk op het leven.

Verder heb je :

 • een hbo-diploma;
 • werkervaring en / of relevante kennis met betrekking tot open bronnen onderzoek;
 • bij voorkeur gedegen kennis van internet- en netwerktechnologieën en je bent bekend met diverse besturingssystemen en databases.
 • Wat wij bieden

  De standplaats is Venlo. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

  Om deze functie goed uit te kunnen voeren volg je aan de Politieacademie de met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma.

  Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

  Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

  Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan :

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.495,- en maximaal € 4.132,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling, betaald ouderschapsverlof; (.
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is .

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier