Psychiatrisch Verpleegkundige Open afdeling (fulltime)
AMC
Amsterdam, Noord-Holland, NL
4 dagen geleden

Wat ga je doen

Als verpleegkundige op de Open Afdeling heb je de regie over het gehele zorgproces en begeleid je zowel patiënt als diens omgeving van opname tot ontslag.

Binnen het multidisciplinaire team draag je bij aan diagnostiek bij patienten die komen voor een second- of third opinion.

Het academische klimaat maakt dat patienten regelmatig deel nemen aan medisch onderzoek. Je begeleidt patiënten bij specialistische behandelmethoden zoals ECT en DBS.

Je biedt patiënten een veilige haven en ondersteunt hen in het herstelproces. Je bent in staat om zorg op maat te geven, afgestemd op de persoon, hierbij heb je oog voor diens culturele achtergrond, klachten en kwaliteiten, behoeftes en wensen, dit altijd in overeenstemming met diens omgeving.

Hiervoor biedt je individuele- en groepsgesprekken op basis van motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie.

Je begeleidt de patiënt bij de (medicamenteuze) behandeling, geeft voorlichting over symptomen, stress en leefstijl en stemt dit af op het individu.

De vacature kan voor zowel 24 als 36 uur per week vervuld worden.

Wat we van je verwachten

Wij zoeken verpleegkundigen die ervaring of affiniteit hebben met de psychiatrie. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig en kan omgaan met complexe patiënten.

Je bent in staat om voortdurend te blijven klinisch redeneren en bent daarbij zelfreflectief. Je vindt het leuk om een therapeutische relatie op te bouwen met patiënten, met oog voor wat er wél goed gaat en van waaruit je werkt aan herstel.

Hierbij is humor ons ultieme medicijn, voor zowel de patiënt als voor onszelf. Dat vragen wij dus ook van jou, als nieuwe collega!

Om bij ons aan de slag te kunnen :

 • ben je in het bezit van een hbo-v diploma;
 • of mbo-v diploma met minstens 2 jaar werkervaring;
 • heb je bij voorkeur minimaal twee relevante werkervaring;
 • heb je de cursus De-escalerende Interventie Methode (DIM) gevolgd, of ben je bereid deze te gaan volgen;
 • ben je bereid om alle wisseldiensten te draaien (dag-, avond-, en nachtdiensten).
 • Wil je meer weten over het werken op de Open Afdeling? Klik hier voor meer informatie over de afdeling, inclusief een interview met een van onze verpleegkundigen.

  Waar ga je werken

  De kliniek Psychiatrie van het AmsterdamUMC, locatie AMC bestaat uit een High Care ( MPU en HIC) en een Medium Care. De Medium Care is opgesplitst in een unit Vroege Psychose ( 10 bedden en 12 stoelen) en de afdeling Open Afdeling.

  16 bedden). De Open Afdeling biedt hoog-complexe zorg aan een diverse groep psychiatrische patiënten. De afdeling kenmerkt zich door een open, collegiale sfeer en weinig hiërarchie.

  Naast de Open Afdeling kun je ook worden ingezet op de afdeling Vroege Psychose.

  Op de Open Afdeling behandelen we een gemêleerde groep patiënten met verschillende psychiatrische stoornissen, zoals depressie, psychose, angst- en dwangstoornissen of bipolaire stoornissen.

  De behandeling is gericht op crisisinterventie, diagnostiek en herstel van functioneren op de verschillende leefgebieden.

  Patienten worden opgenomen vanuit huis, vanuit onze HIC , Medisch Psychiatrische Unit of vanuit de gespecialiseerde zorgprogramma’s Angst en Stemmingsstoornissen.

  Dit maakt dat wij als open afdeling van alle markten thuis zijn en daardoor veel kennis en ervaring hebben om hoogcomplexe zorg te verlenen.

  Wil je meer weten over het werken op de Open Afdeling? Klik hier voor meer informatie over de afdeling, inclusief een interview met een van onze verpleegkundigen.

  Wat we je bieden

  Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris ligt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.422,- en € 3.431,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 7 of 8 CAO UMC)
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op https : / / werkenbijamc.nl / arbeidsvoorwaarden / .

  Laten we kennis maken

  Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop 'solliciteren' op deze pagina.

  Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Jolanda de Klerk (Hoofdverpleegkundige), via j.h.deklerk amsterdamumc.nl.

  Wij zien uit naar onze kennismaking!

  Een screening en / of medische onderzoek kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Toegang tot DigiD is hiervoor noodzakelijk.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier