Docent Professionele Vaardigheden
Avans Hogeschool
's-Hertogenbosch
4 dagen geleden

Als enthousiaste docent / coach voor professionele vaardigheden weet je jouw passie voor communicatie, (project)management- en adviesvaardigheden over te brengen op studenten van Technische Bedrijfskunde.

Mooi werk

Studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde raken geboeid door jouw trainingen. Je stimuleert hen om het maximale uit zichzelf te halen.

Je brengt de studenten de vakkennis bij en je begeleidt hen met veel plezier tijdens groepsprojecten en individuele opdrachten, workshops en stages.

Inhoudelijk vind je het leuk om workshops te verzorgen op het gebied van o.a. gespreks- en rapportagetechnieken, advies- en managementvaardigheden, commerciële vaardigheden en presentatietechnieken.

Hierbij gebruik je actieve werkvormen en koppel je de lesinhoud waar mogelijk aan (technisch bedrijfskundige) projecten.

Ook word je geregeld gevraagd mee te denken om de vakken van de professionele vaardighedenleerlijn’ zo goed mogelijk te integreren in het gehele curriculum.

De komende jaren staat er een curriculumvernieuwing op het programma. Bij de totstandkoming hiervan ga jij een belangrijke bijdrage leveren aan de integratie van professionele vaardigheden in dit nieuwe curriculum.

Jouw plek als docent professionele vaardigheden binnen Avans

In een team van circa veertig enthousiaste en betrokken collega’s voer je het opleidingsprogramma uit en draag je bij aan de continue ontwikkeling daarvan.

Samen met collega’s geef je een sterk praktijkgericht accent aan het onderwijs, met behoud van een goede theoretische basis.

Wij zijn een gedreven team met een enorme passie en ambitie voor het verzorgen van goed onderwijs en competentieontwikkeling.

Hierbij willen wij het beste halen uit onze studenten en onszelf. Dit doen wij door op een respectvolle wijze de verschillende talenten en groeipotentie van iedereen optimaal te benutten.

Samenwerken en communiceren doen we altijd op een open, eerlijke en betrokken manier. Dit resulteert in een hecht team waar plezier met elkaar en kwaliteit van werk belangrijk is.

Met jouw inzet geef je mede vorm aan de opleiding Technische Bedrijfskunde. Een opleiding die in de Keuzegids HBO 2022 wederom het predicaat TOP-opleiding heeft gekregen.

De opleiding Technische Bedrijfskunde heeft ruim 650 studenten.

Binnen de leerlijn professionele vaardigheden is een vijftal collega’s actief met ieder hun eigen profiel en kwaliteiten met wie je samen vakken ontwikkelt en verzorgt.

Een docent bij Technische Bedrijfskunde staat voor kwaliteit, afwisseling en plezier in z’n werk. Dit doe je niet alleen, maar in een enthousiast team dat jou opvangt en zorg draagt voor een passend inwerkprogramma.

Samen innovatief en praktijkgericht onderwijs maken, met veel oog voor en plezier met elkaar en met de studenten is wat je in ons team zult terugvinden.

De opleiding Technische Bedrijfskunde valt onder de Academie voor Industrie en Informatica van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Deze academie biedt daarnaast ook de opleidingen Informatica, Technische Informatica, Communication & Multimedia Design, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek aan.

We bieden je

Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere vakinhoudelijke en technische professionalisering. Verder bieden we je :

 • Een maandsalaris van minimaal € 3.658,- tot maximaal € 5.026,- bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 11 cao hbo).
 • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand.
 • Wij bieden je een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte hoort een verlenging tot de mogelijkheden.
 • Een goede pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een goede werk- / privébalans en fijne werkplekken.
 • Jij past bij ons

  Jij vindt het van zelfsprekend om met én van elkaar te leren en werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband. Je hebt affiniteit met en ervaring in het coachen, enthousiasmeren en stimuleren van jonge mensen.

  Vanzelfsprekend volg jij ook de nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied en weet deze enthousiast over te brengen. Verder heb je :

 • Een hbo- of wo-diploma communicatie, onderwijskunde, psychologie, HRM of een vergelijkbare achtergrond.
 • Ervaring met het verzorgen van onderwijs en trainingen. Je bent bekend met thema’s als gespreks- en rapportagetechnieken, advies- en managementvaardighedenen commerciële vaardigheden.
 • Kennis van de omgeving en het vakgebied van (technische) bedrijfskundigen en de wil om jouw kennis op dit gebied uit te breiden.
 • Een Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid, ofwel BDB-opleiding, behaald of je bent bereid deze te behalen bij Avans Hogeschool (na indiensttreding).

  Vernieuwend Avans

  Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte.

  Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs in co-creatie met het werkveld.

  En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen.

  Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier