Officier Projectleider ICT
Ministerie van Defensie
Breda, Eindhoven, Hoogerheide, Leeuwarden, Rijen, Uddel, Volkel
3 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen. Meer informatie over

Bonus

Gedurende je dienverplichting (inclusief je initiële opleiding) bouw je - dus naast je salaris - ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus op.

Die krijg je aan het eind van je dienverplichting uitgekeerd, tenzij je tussentijds een voorschot wilt ontvangen.

Werken als Officier ICT bij de Luchtmacht

Bekijk de video

Het verhaal van Frank : Officier Elektronica

Bekijk de video

Heb jij je HBO- of WO-diploma op zak en wil je graag aan de slag bij een interessante werkgever met maatschappelijke verantwoordelijkheid?

Dan is een baan als Projectleider ICT bij de Luchtmacht alles wat je zoekt. Als Projectleider ICT houd je je bezig met wapensystemen en ICT-middelen binnen de Luchtmacht én geef je leiding aan een afdeling binnen de CIS-organisatie.

Lijkt het jou leuk om te werken in een buitengewoon technische omgeving en veel verantwoordelijkheid te dragen?

Dit ga je doen

Als Officier ICT ben jij onmisbaar voor Defensie. Elk Luchtmachtonderdeel beschikt over diverse computernetwerken en radio- en satellietcommunicatiemiddelen en jij bent samen met jouw team verantwoordelijk voor de inzetbaarheid van deze systemen.

Als manager ben je daarnaast verantwoordelijk voor de inzetbaarheid van je personeel en materieel bij missies. Je adviseert verder over de inzet en het vervangen en aanschaffen van CIS-middelen en bent intensief bezig met de ICT-techniek van de Luchtmacht.

PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

 • Salaris : naast je bruto basissalaris leveren onze toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling netto een aangename verrassing op.
 • Werksfeer : nergens vind je zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
 • Uitdaging : je werkt met unieke techniek in een bijzondere werkomgeving en krijgt veel verantwoordelijkheid.
 • Doorgroeimogelijkheden : Defensie is naast werkgever ook een groot opleidingsinstituut, waar je (betaald) opleidingen kunt volgen om persoonlijk en professioneel te groeien.
 • Hier ga je werken

  Je kunt als Officier ICT op ieder Luchtmachtonderdeel in Nederland aan de slag gaan. Heb jij een voorkeur? Laat het ons weten! Naast de eigen Luchtmacht-locaties kun je ook werken bij de Defensie Materieel Organisatie, de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst of geplaatst worden in het buitenland.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Controleren communicatiemiddelen
 • Helpen bij onderhoud
 • Bespreking met team
 • Netwerkkabels controleren
 • Administratie
 • CIS werkzaamheden
 • Planning maken personeel / materieel
 • Functioneringsgesprekken
 • Controleren netwerk
 • Middag

 • Crypto analyse
 • Personeelszaken
 • Aansturen werkzaamheden
 • Sport
 • CIS werkzaamheden
 • Studie
 • Aansturen werkzaamheden
 • Controleren en evalueren systemen
 • Bespreking CIS
 • Afsluiting met team
 • HBO, WO

  Je bent in het bezit van een HBO / WO diploma in de richting van ICT, Elektrotechniek, (Technische-) Informatica, Buisiness IT en Management of Toegepaste Wiskunde.

  Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Nederlands (of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen II) en een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Engels.

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Primair Militaire Officiersopleiding (PMO)

  De Primaire Militaire Officiersopleiding (PMO) duurt ongeveer 20 weken. Deze opleiding bestaat uit de vorming tot militair (onder meer schieten, exerceren, verbindingen, kaartlezen, militaire EHBO en commandovoering) en een theoretische deel, waar onder meer militaire operaties, airpower, vredesbedrijfsvoering, militair recht en logistiek aan bod komt.

  Na het behalen van de PMO volgt de Vaktechnische Opleiding (VTO).

  Vaktechnische opleiding (VTO) Luchtmacht Officieren

  Na het behalen van de MWO of PMO volg je de zogenaamde Vaktechnische Opleiding (VTO). Gedurende deze VTO leer je de kennis en vaardigheden die passen bij deze functie.

  De duur van deze opleiding varieert van een aantal weken tot meerdere maanden, afhankelijk van het soort functie.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Als Officier ICT geef jij leiding aan de afdeling die verantwoordelijk is voor de ICT-systemen binnen de eenheid waar je werkt.

  Wanneer je doorgroeit krijg je meer leidinggevende verantwoordelijkheden of complexere projecten.

  De sollicitatie

  Alles over de sollicitatie

  2 : 48

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een (of doe een ). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure ).

  Advies Commissie Instroom (ACI)

  Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

  Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

  Aanstellingskeuring

  De aanstellingskeuring wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure .

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure ).

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier