Procesmanager Ruimtelijke Inpassing
Alliander
Arnhem
4 dagen geleden
source : Techniekwerkt

Jouw energie

Als Procesmanager Ruimtelijke Inpassing bij Liander zorg je voor een optimale ruimtelijke inpassing van de energie infrastructuur, met bijhorende publieke en private toestemmingen.

Dit doe je voor grote energie infrastructurele ontwikkelingen binnen een regio of zelfs regio overstijgend. Daarnaast acteer je ook op politiek-bestuurlijk niveau een neem je bijvoorbeeld deel aan programma’s van provincies om de energie infrastructuur van Liander (en specifiek bijbehorende onderstations) vorm te geven.

 • Je regisseert en bewaakt de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het programma en de daartoe behorende projecten. Externe stakeholders neem je mee in het gezamenlijk belang van een goede, toekomstvaste elektriciteitsvoorziening;
 • je overziet de daarbij horende complexiteit.

  Programma’s op gebied van infrastructuur worden onder jouw verantwoordelijkheid gerealiseerd conform afspraken en planning.

  Je volgt en signaleert relevante ontwikkelingen in de markt en vertaalt deze naar consequenties en kansen voor de organisatie.

  De criteria voor urgentie en prioritering van projecten worden door jou bepaalt. Bij knelpunten en mogelijke risico’s stuur je bij.

  Je adviseert het management over de vormgeving en besluiten met betrekking tot projectinitiatieven in relatie tot het programma.

  Jouw programma’s en projecten hebben een meerjarig karakter en worden uitgevoerd in een dynamische en veranderende omgeving.

  De programma’s zijn vaak complex en bevatten een verandercomponent. Jij bent de verbindende schakel tussen diverse disciplines op regionaal niveau, bijvoorbeeld tussen omgevingsmanagement, relatiemanagement en techniek.

  De budgetverantwoordelijkheid is belegd bij de projectmanager APM. Je rapporteert aan de manager Ruimtelijke Inpassing.

  Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen :

 • Stuurt in- en externe betrokkenen functioneel aan, adviseert het management over onderwerpen in relatie tot het programma.
 • Onderhoudt en optimaliseert de relatie met het in- en externe netwerk (de opdrachtgevers, gemeenten, grondeigenaren en omwonenden) met als doel draagvlak creëren en samenwerken.
 • Treedt naar buiten op als vertegenwoordiger van de organisatie.
 • Jouw werkgever

  Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet.

  Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.

  000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

  Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

  Binnen deze functie versterk jij de 3.000 collega’s bij netbeheerder Liander. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen.

  Je maakt deel uit van het team Ruimtelijke Inpassing waarin Agile gewerkt wordt. Jouw team bestaat uit 9 medewerkers, werkzaam in het gehele verzorgingsgebied van Liander.

  Het team treedt in overleg met bevoegde instanties, legt plannen voor, schat kansen en belemmeringen in en bepaalt de te volgen procedures.

  Met elkaar stem je af hoe belanghebbenden betrokken worden. In projecten is het team verantwoordelijk voor de borging van de omgevingsaspecten en het actief handelen op (planologische) ontwikkelingen in de buurt van onze assets.

  Jouw arbeidsvoorwaarden

  Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van.

  Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek) : Een salaris tot € 7.

  061.- (schaal 11) per maand. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof.

  Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. We hebben alle mogelijkheden op een rij gezet op

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier