Technisch Business Analist (Active Ants)
e-people
Nieuwegein, NL
2 dagen geleden

Functie

In de afwisselende functie van Technisch Business Analist ben je primair verantwoordelijk voor het oppakken van een in- of externe klantvraag en het vertalen daarvan naar een functioneel ontwerp.

Je klanten zullen alle gebruikers zijn van het Warehouse Management Systeem (WMS) van Active Ants.

De functie is in-house en concentreert zich rond het WMS en de meer dan 200 webshops die hierop aangesloten zijn. Het WMS is het kloppend hart van Active Ants.

Miljoenen orders per jaar worden in dit systeem verwerkt. Kwaliteit is bij Active Ants erg belangrijk en daarom zal dit ook een speerpunt in jouw nieuwe baan zijn.

Dat betekent dat jij als Technisch Business Analist :

 • een business case opstelt per voorgestelde functionele wijziging.
 • een impact analyse daarvan maakt.
 • adviseert over de prioriteit van op te leveren aanpassingen.
 • de kwaliteit controleert van de opgeleverde IT-wijzigingen en borgt dat deze conform vastgelegde criteria zijn gebouwd.
 • grote wijzigingen bespreekt in de Operational Design Board, kleine wijzingen stem je af met de Architect en de IT Directeur.
 • op termijn ook ongevraagd in- en externe klanten gaat adviseren over wijzigingen in het WMS die volgens jou tot verbetering van de dienstverlening en verhoging van de kwaliteit leiden.
 • Als Technisch Business Analist werk je onder de bezielende leiding van IT Directeur Roeland Lengers samen in het IT Team met 8 developers, 2 systeembeheerders, 2 projectmanagers, 1 support engineer en 1 architect.

  Het team werkt volgens Scrum.

  Op de rol staat nearshoring in Portugal en het bouwen van een Datawarehouse naast de operationele database, zodat klanten uiteindelijk via een selfservice concept rapportages kunnen gaan opvragen.

  15 subscribers

  If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

  More videos

  Your browser can't play this video.

  More videos on YouTube

  Switch cameraShareInclude playlistAn error occurred while retrieving sharing information. Please try again later.0 : 000 : 000 : 00 / 4 : 42

  Active Ants

  is één van de snelst groeiende e- fulfilment bedrijven van Nederland, met als focus : E- commerce. Active Ants is uniek doordat ze 30 jaar kennis van logistiek combineert met 15 jaar kennis van E-commerce.

  Momenteel verzorgt Active Ants voor meer dan 200 webwinkels de complete logistieke en financiële afhandeling van zo’n 3 miljoen orders per jaar.

  Het is gevestigd in het centrum van Nederland, in Nieuwegein. Daarnaast hebben ze een gloednieuw warehouse in Roosendaal en wordt er hard gewerkt aan uitbreiding in België en Duitsland.

  Binnen enkele jaren zal Active Ants in meer dan 10 Europese landen vestigingen hebben.

  Met een team van meer dan 400 mensen maakt Active Ants een mooie groei door in een sterk veranderende markt. Active Ants heeft klanten zoals Grolsch en Dille & Kamille.

  Maar ook pure internet retailers zoals MudJeans en MrMarvis.

  15 subscribers

  If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

  More videos

  Your browser can't play this video.

  More videos on YouTube

  Switch cameraShareInclude playlistAn error occurred while retrieving sharing information. Please try again later.0 : 000 : 000 : 00 / 0 : 33

  Ben jij dit?

 • Hbo- / wo-werk- en -denkniveau, dat betekent : heb je geen papiertje (van bijvoorbeeld technische bedrijfskunde of bestuurlijke informatica), dan is dat niet erg, maar dan gaan we je wel op dat niveau testen.
 • In ieder geval enkele jaren ervaring in een vergelijkbare baan, waar je misschien een teamlid was van een groep analisten, maar nu ben je eraan toe om dé analist te worden.
 • Kennis van business process analysis en improvement (Lean / Six Sigma), requirements engineering en modellering (UML) is in zo’n rol natuurlijk onontbeerlijk.
 • Ervaring met logistiek en warehousemanagement-systemen is natuurlijk ontzettend handig, maar geen showstopper als je je snel nieuwe processen en systemen eigen maakt.
 • Datzelfde geldt voor e-commerce ervaring. Neem je dat mee, dan gaat de vlag uit in Nieuwegein.

 • Je werkt met heel veel verschillende data van zowel klanten als consumenten, dus databeveiliging en privacy zijn een thema bij Active Ants.
 • Maar ook inzicht creëren door de inzet van data. Dus data is zeg maar jouw ding.

 • Je kunt zowel in het Nederlands as in the English language uitstekend presenteren, rapporten and of course create professional and easy to understand documents, manuals and procedures.
 • Adviseren is één ding, maar je wilt ook zeker weten dat door jou goedgekeurde wijzigingen ook echt werken in de praktijk van alledag, die test scripts komen dus van jou!
 • 15 subscribers

  If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

  More videos

  Your browser can't play this video.

  More videos on YouTube

  Switch cameraShareInclude playlistAn error occurred while retrieving sharing information. Please try again later.0 : 000 : 000 : 00 / 11 : 52

  Aanbod

  Wordt het niet tijd dat jij dé Technisch Business Analist wordt? Die de poortwachter wordt van een bedrijfskritisch systeem?

  Dan is dit jouw vacature!

  Daarnaast kun je rekenen op :

 • Een bruto salaris van maximaal €6.000,- tot €6.500,- per maand (bij 40 uur per week).
 • 27 vakantiedagen en een vakantietoeslag van 8%.
 • Een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer (maximaal 50 kilometer).
 • Mooie doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden bij een prachtig, hard groeiend bedrijf. Als je dit goed doet, ben je over een paar jaar Bedrijfsarchitect.
 • Een informele werksfeer met korte lijnen.
 • Goede collectieve pensioenregeling.
 • Active Ants is dol op diversiteit dus man, vrouw, iets anders, jong, oud, kaaskop of juist niet, voel je welkom om te reageren!
 • In verband met COVID wordt bij Active Ants, waar mogelijk, thuisgewerkt. De verwachting is echter wel dat na opheffing / versoepeling van de maatregelen deze functie in-house uitgevoerd wordt (te Nieuwegein en af en toe in Roosendaal).
 • Direct contact met interne opdrachtgevers zal te frequent en nodig zijn om dit veelvuldig op afstand uit te voeren.

  114 subscribers

  If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

  More videos

  Your browser can't play this video.

  More videos on YouTube

  Switch cameraShareInclude playlistAn error occurred while retrieving sharing information. Please try again later.0 : 000 : 000 : 00 / 3 : 19

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier