Omgevingsadviseur in Noordwest-Nederland
Alfa
Heerhugowaard, NL
12 uur geleden

Deel uitmaken van een bedrijfskundig team, krachten bundelen om samen met een team van juristen en fiscalisten te komen tot een advies op maat voor onze agrarische klanten, met oog voor de mens achter het bedrijf, dat is waarom ik voor Alfa werk" aldus Herald Aalderink, bedrijfskundig adviseur bij Alfa.

Vacature omgevingsadviseur bij Alfa Heerhugowaard en Alfa Fryslân

Maar jullie zijn toch een accountantskantoor? horen we je denken. Dat klopt! Maar daarnaast doen we nog veel meer voor onze klanten.

Naast dat we de jaarrekeningen en fiscale aangiften verzorgen adviseren we onze klanten op allerlei gebieden, waaronder ook op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

Binnen Alfa hebben we al een aantal specialisten op dit gebied maar zijn op zoek naar enthousiastelingen die helpen om deze dienstverlening uit te bouwen. Groei jij met ons mee?

In de functie van omgevingsadviseur werk je voor de clusters Heerhugowaard (met kantoren in Heerhugowaard en Purmerend) en Fryslân (met kantoren in Sneek en Leeuwarden).

Je standplaats bepalen we graag samen met jou en stemmen we af op je woonplaats

Omgevingsadviseur, pionier en echte specialist

Als omgevingsadviseur geef je agrarische ondernemers advies over het omgevingsrecht, zoals vergunningen (milieu, bouw, natuur) en bestemmingsplannen.

Als adviseur ben je goed op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet milieubeheer en het Activiteitenbesluit, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Wet natuurbescherming zodat jij onze klanten kunt voorzien van een passend advies.

Je adviseert klanten over milieueffectbeoordeling, het aanvragen van vergunningen, het doen van meldingen, bestemmingsplanwijzigingen, leegstaand vastgoed, rood-voor-rood projecten en je helpt klanten met bezwaar- en beroepsprocedures.

Naast dat je beschikt over specialistische kennis, zie je het als een uitdaging om deze dienstverlening verder uit te bouwen.

Binnen Alfa is dienstverlening Ruimtelijke Ordening namelijk volop in ontwikkeling en jij draagt hier graag je steentje aan bij.

Je bent proactief en vindt het leuk om anderen te inspireren en motiveren.

Waarom zou je als Omgevingsadviseur bij Alfa willen werken?

Omdat we ons dagelijks bezig houden met brede advisering van agrarische en MKB ondernemers. Je werkt als specialist in een integraal team met andere bedrijfskundigen en juristen waardoor we onze klanten optimaal bedienen.

Binnen het team wordt kennis en kunde onderling gedeeld en ben je -ondanks dat je een specialistische functie bekleedt- toch bij allerlei onderwerpen betrokken als de bedrijfsvoering, wet®elgeving, financiering etc.

Dit maakt dat je echt de mogelijkheid hebt om je op het gebied van kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wat heb je nodig om in deze functie succesvol te zijn?

 • Minimaal 2 jaar werkervaring als omgevingsadviseur binnen de agrarische sector of vergelijkbaar;
 • Je beschikt over een HBO- of WO-diploma in de richting van agrarische bedrijfskunde, planologie of vergelijkbaar;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met het omgevingsrecht;
 • Je houdt ervan om te pionieren, ziet kansen en benut ze;
 • Je houdt ervan om op pad te zijn en regelmatig bij klanten over de vloer te komen;
 • Je werkt doelgericht en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van advisering.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier