Senior beleids)adviseur wonen en energietransitie (
Van Dijk Employment Services
Utrecht, NL
7 dagen geleden

U bent een senior (beleids)adviseur met ervaring met het formuleren van een beleid op het gebied van wonen / gebouwde omgeving en energietransitie binnen een overheidsorganisatie.

Wie?

Onze opdrachtgever, een gemeente in de provincie Utrecht, is op zoek naar een senior (beleids)adviseur wonen en energietransitie.

De rol van de gemeente in de energietransitie van woningen en gebouwen verandert. Binnen deze opgave wordt gewerkt aan de hand van verschillende pijlers, waaronder het aardgasvrij maken van woningen en de implementatie van de Omgevingswet.

De gemeente is op zoek naar een beleidsadviseur die in een veranderende omgeving de verhoudingen met de woningbouwcorporaties, verenigingen van eigenaren en woningeigenaren kan verduidelijken en nieuwe aanpakken implementeert.

U evalueert hierbij nieuwe financiële instrumenten en regelingen en maakt passende keuzes die aansluiten bij de politieke wensen en mogelijkheden van de stakeholders.

Naast de werkzaamheden met betrekking tot onderzoek en beleid, bent u ook verantwoordelijk voor het leiden van stevige projecten.

U werkt omgevingsbewust en geeft op een doortastende manier een versnelling aan de opgave.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor het formuleren van een beleid dat passend is bij de gemeentelijke ambitie, waaronder door het faciliteren van financiële regelingen, gebouwgebonden financieringsvormen, de inzet van energieadviseurs en subsidies ten behoeve van private woningen.
 • U bent verantwoordelijk voor het doorvertalen van de stedelijke doelstellingen naar concrete (beleids)maatregelen voor de gemeente en afspraken, zoals energiedoelstellingen in prestatieafspraken met corporaties, particuliere verhuurders en woningeigenaren.
 • U signaleert en adresseert de benodigde randvoorwaarden en belemmeringen op Rijksniveau, onder andere door middel van lobby-inbreng.
 • U vertaalt de doelstellingen van het college naar concrete maatregelen voor woningeigenaren, corporaties, particuliere verhuur en verenigingen van eigenaren.
 • U draagt bij aan het realiseren van de energiedoelstellingen door het maken van een vertaling naar haalbare en acceptabele prestatieafspraken met de corporaties.
 • U signaleert belemmeringen op Rijksniveau en levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van regionale infoloketten.
 • U levert een bijdrage aan de implementatie van de nieuwe Omgevingswet vanuit het werkveld Wonen en Energietransitie.
 • Eisen

 • U hebt minimaal een afgeronde wo-opleiding.
 • U hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan binnen het vakgebied.
 • U hebt recent opdrachten uitgevoerd op het gebied van energie en wonen binnen, voor of namens een overheidsorganisatie.
 • U hebt ervaring opgedaan met projecten op het gebied van aardgasvrije woningen en de Omgevingswet.
 • U hebt werkervaring opgedaan binnen een grote gemeente (bij voorkeur met minimaal 100.000 inwoners).
 • Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier