Senior Engineer Ftth
Allinq
Ede, NL
5 dagen geleden

Wat ga je doen?

Op de afdeling FttH NL zijn wij verantwoordelijk voor design en construct van FttH glasvezel projecten in Nederland. Wij zijn verantwoordelijk voor het maken van Highlevel designs, offertes, detail designs, ondersteuning van de uitvoering en uiteindelijk het opleveren van de projecten.

Wij werken met de meest geavanceerde engineeringsystemen die gebruik maken van diverse databronnen om zo tot het meest efficiënte netwerk ontwerp te komen.

Je bent bij ons dus niet zomaar een Telecom Engineer die zorgt dat er van A naar B een glasvezelverbinding kan worden aangelegd.

Daarnaast kan je uitleggen waarom voor je voor een bepaald netwerk concept kiest en waaruit het betreffende ontwerp is opgebouwd.

Tevens bied je ondersteuning in het uitvoeringsproces en doe je uiteindelijk de Cocon oplevering. Daarnaast bespreek je de vergunningen met de diverse stakeholders (bijvoorbeeld gemeenten), kun je een projectleider uitleggen wat je ontworpen hebt en ook waarom het zo ontworpen is, verzorg je de coördinatie met (buitenlandse) collega’s en ben je in staat om eventueel junior engineers te begeleiden in hun werk.

Zoals je ziet ga je op verschillende niveaus het gesprek aan dus is het handig dat je goede communicatievaardigheden hebt ontwikkeld.

Daarbij mag inhoudelijke kennis niet ontbreken van bijvoorbeeld het gekozen materiaal en glasvezelcomponenten. Met andere woorden, je zult een materiaallijst moeten kunnen doorgronden.

Last but not least : we zoeken iemand die zichzelf Excel of Acces -kampioen durft te noemen (eventuele trofeeën mag je op je bureau stallen).

Verder herken jij jezelf in de volgende competenties :

 • Communicatief zeer vaardig
 • Kan zaken goed structureren en prioriteiten stellen
 • Hoge mate van zelfstandigheid
 • Wat breng je mee?

 • MBO+ / HBO werk- en denkniveau (technische opleiding, bijv. Bouwkunde).
 • 2-5 jaar relevante werkervaring en kennis van engineeringsystemen, AutoCad, Geostruct en Cocon.
 • Je kunt goed overweg met geautomatiseerde systemen.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Ervaring met Microsoft Office.
 • Leidinggevende ervaring is een pré.
 • Wat bieden wij je?

  Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een prima salaris van tussen de € 3.136 en € 3.747, gebaseerd op 38 uur; volgens de .

  Daarnaast kun je bij Allinq rekenen op :

  Volop kansen om te blijven groeien in je vak; uitstekende opleidingsmogelijkheden

  Afwisselend werk dat ertoe doet in een dynamische sfeer

  Fijne collega's die je graag verder helpen

  Een werkklimaat waarin we je stimuleren om met verbeterideeën te komen

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier