IT Development Engineer II
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
4 dagen geleden

In het kort

ABN AMRO is een toekomstgerichte bank waar de klant centraal staat. Toegankelijkheid, gebruiksgemak en transparantie staan hoog in het vaandel.

Het is een organisatie die continu in beweging is. De afdeling Reporting is binnen de bank verantwoordelijk voor o.a. het maken van rapportages voor toezichthouders zoals de Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB) en het jaarverslag van de bank.

De data voor deze rapportages komt uit allerlei verschillende onderdelen van de bank die nu vaak nog gebruik maken van eigen datamodellen.

Op dit moment zit de afdeling Reporting midden in een enorme transitiefase waarbij er over wordt gegaan naar een centraal platform met een geïntegreerde centrale datastore en een nieuw datamodel.

Waarom ben je nodig?

De bank staat aan de beginfase van een groot veranderproces. Hierbij worden de bestaande Finance en Risk data en rapportageketens binnen de bank vervangen.

Hiervoor wordt software van de leveranciers WoltersKluwer (WK) en SAS geïmplementeerd. Deze transitie vraagt veel van de bank en kan jouw analytische blik, development ervaring, ervaring met datamodellen of data-analyse hier goed bij gebruiken.

Ik begeleid de bank bij de transitie van de huidige naar de nieuwe wereld."

Wat ga je doen?

Het Axiom team zit op de grens van de oude en nieuwe wereld, waarin jij zal helpen om deze oude wereld om te zetten in de nieuwe wereld.

Daarnaast moet de continuïteit van de oude wereld gewaarborgd blijven. De veranderingen die doorgevoerd worden in de oude wereld komen binnen door middel van nieuwe wet en regelgeving van de DNB en de ECB.

Ook zullen de interne klanten, die verantwoordelijk zijn voor de rapportages, nieuwe eisen aan de huidige rapportage tool Axiom stellen om de data kwaliteit te verbeteren.

Jou rol is dus erg divers en omvat het volgende : · Refinement van user stories door het inzichtelijk maken van de wensen en behoeften (requirements management)· Configuratie, bouwen en onderhouden van de Axiom applicatie (regulatory reporting richting DNB / ECB)· Testen van de door eigen team geïmplementeerde functionaliteiten· Analyseren van datakwaliteit problemen en met de juiste oplossingen komen· Analyse en modelleren van de (business) processen (as-is en to-be)· Adviseren van de business en IT over oplossingen· Eisen stellen aan de nieuwe wereld en de nieuwe wereld testen, dit zal naarmate te tijd vordert een steeds groter onderdeel van jou werk behelzen

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je komt terecht in een scrum team en in de ochtend heb je dan ook een stand-up waarin het werk wordt besproken en prioriteiten worden gesteld.

Daarnaast volg je ook de andere scrum events. In het begin ga je veel mee kijken met jouw ervaren collega's en vervolgens ga je steeds meer taken zelfstandig oppakken.

Wij bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een bruto maandsalaris tussen eur en eur op basis van een 36-urige werkweek
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier