Onderofficier Rijinstructeur (Transport) MBO 3
Ministerie van Defensie
Vredepeel, NL
5 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Ben je in het bezit van je rijbewijs B, rijd je graag auto, beschik je over goede communicatieve vaardigheden en stel je deze kwaliteiten graag in dienst van een bijzondere organisatie als Defensie?

Dan is een baan als Onderofficier Rijinstructeur bij de Koninklijke Luchtmacht geknipt voor jou!

Als onderofficier Rijinstructeur is het opleiden van militairen je primaire taak. Je geeft instructie en ondersteunt bij de ontwikkelingen van de rijopleiding.

Als Rijinstructeur verzorg je theorie- en praktijklessen voor diverse rijbewijzen en specifieke bijscholingen.

Hier ga je werken

Je gaat werken op een van de vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht, Opleidings- en Trainings Commando rijden (OTC-rij) dan wel het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando (DGLC).

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Inplannen leerlingen Bespreken werkweek met instructeurs Bijscholing Sport Bijzonder vervoer les geven Administratie Theorieles DAF geven Praktijkles DAF geven Rijexamens afnemen Rijexamens afnemen Middag Praktijkles Amarok geven Theorieles algemeen geven Theorieles Amarok geven Rijexamens afnemen Vergadering met instructeurs Zelfstudie Sport Administratieve afhandeling examens Afsluiting week Avond

MBO 3, MBO 4

Je bent in het bezit van een MBO 3 of 4 diploma in de richting van Planner wegtransport, Logistiek teamleider, Luchtvaart logisticus, Logistiek vakman (allround logistiek medewerker houthandel, vakbekwaam medewerker vershandel, logistiek en transport) of Manager handel.

Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Je bent tussen de 17 jaar en 49 jaar en 11 maanden

Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 160 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hebt een rijbewijs nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Onderofficiersopleiding Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

Voordat je aan de slag gaat krijg je eerst je militaire opleiding tot onderofficier aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

Functie Opleiding (FO) Luchtmacht

Na het behalen van je militaire opleiding op de KMSL volgt de Functie Opleiding (FO). Deze opleiding volg je (afhankelijk van je gekozen richting) aan de KMSL, op een ander Luchtmacht onderdeel of in het buitenland.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw groeipad

Als onderofficier Rijinstructeur is het opleiden van militairen je primaire taak. Je geeft instructie en ondersteunt bij de ontwikkelingen van de rijopleiding.

Wanneer je doorgroeit kan je nieuwe onderofficier Rijinstructeurs opleiden en ondersteun je hen bij het opleiden van nieuwe leerlingen.

De sollicitatie

Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier