Bouwbesluit specialist
Seconed
Breda, NL
3 dagen geleden

Over Seconed

Als onafhankelijk en deskundige partij in de bouw, streeft Seconed naar zowel het creëren van vertrouwen tussen bouwpartners over de geleverde bouwkwaliteit, als naar het minimaliseren van de technische risico’s die gepaard gaan met de bouw.

Dit doen we in alle fasen : we toetsen het ontwerp, de engineering en inspecteren tijdens de uitvoering. Een second opinion of een audit op bestaand vastgoed?

Ook hier hebben we de benodigde expertise voor in huis. Wij zijn partner in o.a. (bij voorkeur complexe) civiele werken, weg- en waterbouw, energie, comfort en uiteraard zijn we ook thuis in de utiliteitsbouw.

Onze bouwbesluitexperts voeren desgewenst een volledige bouwbesluittoetsing uit. Dit alles doen we overigens niet alleen, binnen de Seco Group hebben we circa 250 kundige en gespecialiseerde engineers tot onze beschikking.

En daar zijn we trots op!

De meest interessante projecten komen ons kantoor voorbij. En omdat we groeien, kijken we uit naar versterking van onze vestiging in Breda.

Doel en taken van de bouwbesluit specialist

Als bouwbesluit specialist bij SecoNed ben je verantwoordelijk voor het risico gestuurd toetsen van het DO en UO en de bijhorende uitvoeringsdocumenten op alle hoofdstukken van het bouwbesluit van ondermeer distributie centra, complexe utiliteitsgebouwen, hoogbouw, tunnels en andere (renovatie) werken waar wet- en regelgeving geborgd moet worden.

Je werkt precies en hebt een oog voor detail maar verliest tegelijkertijd de integraliteit van een project niet uit het oog.

Op basis van de relevante risico’s toets je het project op veiligheid, geldende normering en vereisten van de klant.

Toetsing gebeurt conform de eisen van de klant, het project en / of het toetsingsframe zoals bijvoorbeeld TIS.

Je opereert binnen een toetsteam en bent daarbij verantwoordelijk voor de technische toetsingen en de dagelijkse contacten met de klant, ontwerpers, uitvoerders en collega’s.

Rapportering op zowel technisch als financieel gebied dient direct te gebeuren aan de technisch manager danwel projectverantwoordelijke.

Als je zelf als projectverantwoordelijke optreedt ben je tevens verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van de opdracht welke aansluit bij de overeenkomst met de klant.

Je waarborgt de meerwaarde voor de betrokken partijen en maximaliseert de klanttevredenheid. Je bent tevens bereid om korte opdrachten uit te voeren in het buitenland indien gevraagd.

Als bouwbesluit specialist heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden :

 • Je beoordeelt zelfstandig ontwerpen aan alle hoofdstukken van het bouwbesluit;
 • Je werkt graag in teamverband, onder leiding van de projectverantwoordelijke, en bent communicatief vaardig;
 • Je werkt conform het kwaliteitsmanagementsysteem en de TIS-erkenningsregeling RGL TIS 03;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het uitvoeringsdossier en het naleven van het projectkwaliteitsplan;
 • Je bent verantwoordelijk voor toetsingen voor het aspect bouwbesluit binnen het project;
 • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie met de betrokken partijen voor het aspect bouwbesluit binnen het project;
 • Je kunt beoordelen en beslissen of een ontwerp voldoet aan de gestelde eisen in de normen en klantenspecificaties;
 • Je verzekert de correcte uitvoering van de opdracht op administratief, financieel en (risico gestuurd) technisch vlak;
 • Je rapporteert aan de technisch manager.
 • Uw profiel

 • Diploma TU / HBO Bouwkunde;
 • Afgeronde opleiding ABWT-1 & 2;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van bouwbesluit toetsen;
 • Afdoende kennis van relevante wet- en regelgeving i.r.t. bouwbesluit toetsen. Denk hierbij onder meer aan de Wabo en aanvullende brandveiligheidseisen;
 • Een proactieve werkhouding, probleemoplossend vermogen, doortastend met een oog voor detail;
 • Ervaring met risico gestuurd beoordelen en opvolgen van projecten;
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschift; minimaal Nederlands en Engels, Frans is een pre;
 • Wij bieden

  Wij bieden je een uitdagende baan in een stabiel, gezond en groeiend bedrijf. Collega’s met een berg aan ervaring en deskundigheid binnen de Seco Group, waarmee je werkt aan interessante spraakmakende projecten van topniveau.

  Wij bieden uitgebreide opleidingsmogelijkheden, zowel in- als extern. Salaris in onderlinge overeenstemming en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier