Coördinator Newsroom/eindredacteur
BAR-organisatie
Barendrecht, NL
6 dagen geleden

Communicatie

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie.

Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen : uniek en uitdagend!

Het team Communicatie van het cluster Ontwikkeling Mens & Organisatie adviseert organisatie en bestuur over interne en externe communicatie en voert deze uit.

 • Het team zit middenin een verandertraject, waarbij meer focus op bestuurlijk comfort; betere zichtbaarheid van de (inzet van) communicatie;
 • het integraal werken in multidisciplinaire, flexibele, slimme groepjes, thematisch communiceren en de invoering van een newsroom een aantal van de (door)ontwikkelingen zijn.

  Coördinator Newsroom / eindredacteur

  Wat ga je doen?

  Aan jou de schone taak om in 2021 een newsroom neer te zetten en deze vervolgens als een trein te laten lopen. De newsroom verbindt binnenwereld met buitenwereld, zorgt ervoor dat we aanwezig zijn daar waar onze inwoners zijn en maakt het mogelijk om onze communicatie real time af te stemmen op de geluiden uit de samenleving.

  We monitoren er de buitenwereld, signaleren relevante ontwikkelingen, coördineren en realiseren onze contentkalender, meten de effectiviteit van onze uitingen en delen proactief informatie met de inwoners van onze gemeenten en (intern) de organisatie.

  Je krijgt daarbij veel ruimte om je stempel te drukken op het eindresultaat. Je werkt uiteraard nauw samen met adviseurs, woordvoerders en redacteuren.

  In plaats van de focus op middelen, leggen we de focus op content. We maken strategische content en die distribueren we via kanalen en media met een duidelijk profiel, op basis van een integraal mediaplan.

  Onze newsroom draagt zo bij aan de doelen van de organisatie en team Communicatie : betere dienstverlening, gemeenten die echt luisteren en samenhangende communicatie.

  Als coördinator newsroom / eindredacteur ben je verantwoordelijk voor effectieve, doelgerichte content voor onze eigen media.

  Je weet je communicatiecollegas en anderen te stimuleren in de ambitie om de communicatiefunctie te versterken. Daarbij zoek je naar innovatieve oplossingen voor communicatievraagstukken op basis van up-to-date vakkennis.

  Je stelt je daarbij op als een agile (flexibele, wendbare, slimme) doenker. Je steekt zelf ook graag de handen uit de mouwen.

  Je leidt de verschillende contentstromen in goede banen, speelt in op de actualiteit, bent niet bang om keuzes te maken en weet wanneer je even moet sparren.

  Je werkt nauw samen met communicatieadviseurs voor de bewaking van de boodschap en taal, met de ontwerper over visuele communicatie voor de beelden op de website en met inhoudelijke experts over de inhoud.

  Wat vragen wij?

  Je adviseert de teamleider over de ontwikkeling van de newsroom. Je bent een hulplijn voor overige newsroomleden. Uiteraard ben je aanwezig bij de stand-up en bewaak je de acties die hieruit voortkomen.

  Je zorgt mede voor juiste positionering binnen de organisatie en het zichtbaar maken van de meerwaarde van de newsroom. Je evalueert de ontwikkeling en resultaten van de newsroom.

  Je adviseert over de doorontwikkeling van eigen media zorgt voor actuele content en samenhang tussen content tussen de verschillende kanalen.

  Je adviseert over (her)gebruik van content in andere media (social media, print, blogs) en staat voor de kwaliteit.

  Jij bent een stevige, proactieve en vakmatig sterk ontwikkelde senior adviseur en redacteur. Je kent de ontwikkelingen binnen de overheidscommunicatie en de diversiteit aan middelen, hebt hier een eigen visie op en kunt deze met overtuiging vertalen naar nieuw beleid.

  Ondervind je weerstand of zijn er onverwachte omstandigheden? Dan zoek jij naar oplossingen en denk je in scenarios.

  Je weet te overtuigen en houdt ervan resultaten neer te zetten. Je bent een netwerker, hands on, zelf startend en uiteraard bezit je (online) communicatie skills.

  Je bent daarbij omgevingsbewust en organisatiesensitief.

  Uit je cv en de aangeleverde motivatiebrief blijkt dat je aantoonbaar (door opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten et cetera) beschikt over :

 • HBO+ / WO werk- en denkniveau, verkregen door een opleiding in een richting die relevant is, bijvoorbeeld Journalistiek of Communicatie en aanvullende specialistische opleidingen.
 • Aantoonbare ervaring, in de afgelopen 3 jaar, met het opzetten van en werken in een newsroom setting.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het coördineren van een dynamisch team van communicatieprofessionals zoals woordvoerders, redacteurs en adviseurs.
 • Aantoonbare ervaring als eindredacteur.
 • Ervaring met het werken met monitoring- en moderatiesoftware zoals Coosto, OBI4Wan, Radion 6 of Sprout Social.
 • Ervaring met het optimaliseren van teksten voor zoekmachine optimalisatie.
 • Wat hebben we te bieden?

  Je hebt aan de BAR-organisatie een inspirerende werkgever. We zijn nog volop in ontwikkeling sinds we in 2014 ambtelijk zijn samengevoegd.

  Hierdoor krijg je ruimte om nieuwe wegen te verkennen, processen te verbeteren en te pionieren. Dit biedt jou veel mogelijkheden om verder te ontwikkelen.

  Iets waar wij je graag in faciliteren. We doen veel aan opleiding en ontwikkeling en stimuleren mobiliteit, onder meer via onze eigen BAR-academie en het Centrum voor Ontwikkeling en Mobiliteit (COM).

  Bovendien kan je bij ons plaats- en tijdonafhankelijk werken! Daarvoor krijg je de beschikking over een laptop en een mobiele telefoon.

  De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de cao SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget (17.

  05% van het bruto jaarsalaris), deelname aan de ABP-pensioenregeling en een ouderschapsverlofregeling.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier