Junior Linux Cloud Engineer (m/v/x)
NPO
Hilversum, NL
4 dagen geleden

Kom als Linux Cloud Engineer bij dragen aan het Community Hosting Platform : ons in-house OpenShift platform voor de Publieke Omroepen.

Wat ga je doen?

Als (junior / medior) Linux Cloud Engineer ben jij medeverantwoordelijk voor de omroep brede cloud infrastructuur op basis van Red Hat OpenShift en AWS, zodat de miljoenen bezoekers van NPO, 24 / 7 toegang hebben tot alle websites en applicaties die op ons platform gehost worden.

Met als doel de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen, zorg jij ervoor dat het hosting platform up-to-date en veilig is.

Je zoekt proactief naar verbeteringen voor het platform op basis van technische vernieuwingen en de klantwens, die je vervolgens zo geautomatiseerd mogelijk implementeert.

Daarnaast ondersteun je je collega’s van onder andere NPO-start, interne afnemers, en alle publieke omroepen met hun cloud-vraagstukken, waaronder het verhogen van schaalbaarheid, het verminderen van cloud kosten, en het gebruik van nieuwe services.

Samen met je collega’s ga je op termijn mee rouleren in een 7x24 uur bereikbaarheidssysteem, en lever je 1e en 2e lijns support op het OpenShift platform.

NPO en Technologie

Bij NPO is er voor iedereen media-aanbod, verspreid over diverse platforms, 24 uur per dag. Wat dat betekent voor jou als backend / infrastructuur IT-professional?

Je zorgt voor de cloud infrastructuur waarop je websites en applicaties voor heel Nederland host die zorgen voor informatie, inspiratie en ontspanning.

Met jouw werk maak je maatschappelijke impact.

Het mediagebruik van onze kijkers en luisteraars verschuift steeds meer naar online en on-demand. Bij NPO zie je dat terug in onze VOD-platformen, podcasts, websites en de apps NPO Start en NPO Luister.

We maken een transitie van lineaire programmering naar een 1-op-1 relatie met de gebruiker. Onze afdeling Technologie is daarin leidend en bestaat uit acht teams van experts die nauw samenwerken aan innovatieve oplossingen die het publiek verrassen.

Het productteam Hosting & Streaming is er daar één van. Binnen Technologie werken we in multidisciplinaire zelfsturende teams volgens Agile principes.

Wat breng je mee?

Je hebt affiniteit met containerplatformen zoals Docker, Kubernetes of OpenShift, kent clouddiensten als AWS of Azure en je kent je weg op Linux systemen.

Je hebt ervaring, of wil werken met automatiserings- en versioningtools als Terraform, Git of Ansible.

Je hebt een proactieve houding, bent leergierig en werkt graag zowel zelfstandig, als in teamverband. Je vindt het leuk om technische problemen tot op de bodem uit te zoeken.

Je bent graag met je collega’s in gesprek om hun wensen op te halen, vertaalt ze samen met je team in robuuste technische oplossingen en helpt deze bouwstenen te implementeren in het huidige platform.

Je hebt een agile mentaliteit, en bent bekend met scrum.

Arbeidsvoorwaarden

 • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden waarbij wij hybride werken;
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • Je krijgt 200 vakantie-uren;
 • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.
 • De functie van Linux Cloud Engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een minimum salaris van € 2.813, en een maximum van € 4.

  291, bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m / v / x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier